Vietä maailman merien päivää herkullisesti
Maailman merien päivä on vuosittain 8.6. vietettävä YK:n teemapäivä. Tänä vuonna teema on Revitalization eli suomeksi elvytys. Eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, järjestetään teemapäivänä esimerkiksi rantojen siivoustalkoita. Meitä lähimpänä oleva meri on...
Viime hetken vinkit valmistujaisten kalatarjoiluihin
Viikonloppuna vietetään valmistujaisia. Jos menusta tuntuu puuttuvan vielä jotain, tässä helppoja ja nopeita kalavaihtoehtoja! 1. Graavi- ja kylmäsavukala Helpoimpia tarjoiltavia ovat graavit ja kylmäsavuviipaleet, jotka voi yksinkertaisimmillaan nostaa tarjolle...
Vedestä ruokapöytään -videokirjastosta vinkit kalan käsittelyyn
Uusi Vedestä ruokapöytään -videokirjasto kertoo, mistä kala tulee suomalaisten ruokapöytiin ja antaa vinkkejä herkullisten kalaruokien valmistamiseen ja kalan käsittelyyn. Pro Kala ry on luonut videokirjaston, jonka avulla kaikki kalaruoasta kiinnostuneet voivat...
Turkulainen Ville Neulanen on Seafood chef 2022
Seafood chef 2022 -kilpailu käytiin tänään Gastro Helsinki -messuilla. Voittajaksi kruunattiin turkulaisen Smör-ravintolan vuoromestari Ville Neulanen. Kilpailun yhteydessä jaettiin myös parhaan kalankäsittelijän palkinto, joka meni niin ikään Neulaselle....
Kalamarkkinakatsaus 2022
Kalan tarjonta ja kauppa supistui ympäri maailmaa koronapandemian alkuvaiheessa. Mutta lasku jäi lyhytaikaiseksi. Kalantuotanto ja markkinat piristyivät nopeasti vuonna 2021. Kalan hinnat lähtivät nousuun ja niiden uskotaan pysyvän korkeana vuonna 2022, koska tarjonta...
Tiedätkö, miksi juuri toukokuu on Kalakuu?
Pro Kala ry nimesi viime vuonna toukokuun Kalakuuksi, jota nyt vietetään siis toista kertaa. Kalakuun aikana yhdistys haastaa suomalaiset syömään kalaa suositusten mukaan, eli vähintään kahdesti viikossa. Jotta kalasta saisi kaikki mahdolliset terveyshyödyt, sitä...
Suomalaiset tietävät, että kala on terveysruokaa
Pro Kala ry:n teettämän kuluttajatutkimuksen tuloksista ilmenee, että kala maistuu suomalaisille hyvin. Vastaajista vain 3 prosenttia kertoi, ettei syö kalaa lainkaan. – Syinä sille, ettei kalaa syöty lainkaan, olivat yleensä joko allergia tai kasvis- tai...
Suomalaiset tuotteet Seafood Excellenge Global -finaalissa Barcelonassa
Seafood Expo Global on käynnissä tällä hetkellä Barcelonassa kolmen vuoden tauon jälkeen. Pro Kala ry:n koordinoimalla Suomen maaosastolla on mukana kuusi yritystä: Disas Caviar Oy, Hätälä Oy, Kalaneuvos Oy, Länsi-Rannikon Kala Oy, Njord Nordic Oy ja Troolari Olympos...
Vedestä ruokapöytään YouTube-kanavan ensimmäiset videot on julkaistu
Pro Kalan videokirjaston ensimmäiset videot on julkaistu Vedestä ruokapöytään kanavalla YouTubessa: https://www.youtube.com/channel/UC5GhoAizyhyP2X6z9_Zsyhw Nyt julkaistut videot ovat ensimmäinen erä kaikkiaan noin 60 videota käsittävästä videokirjastosta, jonka...
Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri!
Toukokuu on Kalakuu! Pro Kala ry:n järjestämä Kalakuu-teemakuukausi järjestetään nyt toisen kerran. Kalakuussa haastamme suomalaiset syömään kalaa ainakin kahdesti viikossa. Kalakuun teemaresepteillä ja vinkeillä tämä haaste on helppoa ja herkullista toteuttaa!...