Valitse sivu

Suomen Kalankasvattajaliitto on vahvistanut organisaatiotaan

Kalankasvattajaliitossa aloitti kesäkuun alusta toisena työntekijänä Marko Koivuneva. Marko on 50 -vuotias Nurmijärvellä asuva perheen isä ja jo isoisäkin. Marko tulee työskentelemään yhteiskuntasuhteiden, edunvalvonnan ja kansainvälinen toiminnan parissa. Mari ja...

lue lisää

Kalaisat versiot tutuista ruuista

Toukokuu on Kalakuu! Kalaa tulisi suositusten mukaan syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, jotta siitä saa irti kaikki terveyshyödyt. Jos kalaruoan kokkailu ei ole tuttua, voi aluksi tuntua hankalalta keksiä, millaisia aterioita kalasta voisi valmistaa. Helpointa on...

lue lisää

Julkkikset kertovat kalaruokasuosikkinsa

 Kala ry Toukokuu on Kalakuu! Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta monilla kala päätyy lautaselle harvemmin. Kalakuussa haastamme kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa ja jaamme vinkkejä ja reseptejä herkullisiin kala-aterioihin. Kysyimme...

lue lisää

Kalalla voi keventää pääsiäispöytää

Kalalla voi keventää pääsiäispöytää Ravintolaillalliset ja suuret kokoontumiset jäävät tänä pääsiäisenä väliin, mutta hyvän ruoan äärelle voi onneksi kerääntyä oman perheen kesken. Perinteisiä suomalaiseen pääsiäispöytään kuuluvat ruoat ovat melko raskaita. Mämmi,...

lue lisää

Suutarinlohi, anjovis, janssonin filee – termit tutuksi!

Sardellia, sardiinia, anjovista ja suutarinlohta: tiedätkö erot näiden välillä? Kalaruokien maailmasta löytyy monta termiä ja nimeä, jotka eivät aina tarkoita sitä, mitä voisi luulla. Tässä helpoimmin sekaisin menevät termit selitettynä, jotta kaupan kalaosastolla ei...

lue lisää

Kalan syönti opitaan lapsena

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa - tässä sananlaskussa on vinha perä! Ruokailutottumukset, -tavat ja -mieltymykset ottavat muotonsa jo lapsuudessa. Jos jokin ruoka on jo taaperoiästä tuttu, se ei todennäköisesti aiheuta nenän nyrpistelyä vanhemmitenkaan. Jo...

lue lisää