Valitse sivu

Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia

Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia  Energiakriisi on entisestään heikentämässä huoltovarmuudelle tärkeän ruokaketjun toimintakykyä niin voimakkaasti, että maan hallituksen on pikaisesti tehtävä linjauksia, jotka huomioivat sähkön...

lue lisää

Pikkujoulujen näyttävä ja maistuva herkku: simpukat

Kaipaatko pikkujouluihin tarjottavaa, joka saa vieraat varmasti ällistymään? Tarjoa simpukoita! Simpukoiden valmistus ei ole vaikeaa. Ne ovat suorastaan pikaruokaa: sinisimpukoita keitetään tai tarkemmin höyrytetään vain muutama minuutti. Yksinkertaisimmillaan...

lue lisää

Kalaruokia niille, jotka eivät kokkaa kalaa

Oletko tietoinen suosituksista, joiden mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen? Vaikka kalan kokkaaminen olisi aivan vierasta, näiden vinkkien avulla onnistut. Etsimme Pro Kala ry:n reseptikirjastosta reseptejä, jotka sopivat myös...

lue lisää

Kalan kulutus 2021.

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa yli neljä kiloa ja tuontikalaa yli kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2021. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.• Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua...

lue lisää

Kalan eri valmistustavat tutuiksi

 Teetkö aina uunikalaa, vai kuuluuko tapoihisi paistaa kala pannulla? Onko bravuurisi kenties kalakeitto? Ostatko graavikalan aina valmiina? Jos haluat vaihtelua, kalan eri valmistustapoihin on helppo tutustua Vedestä ruokapöytään -videokirjaston Ruokaa kalasta...

lue lisää

VSV FINLAND OY ALOITTAA TOIMINTANSA

​​ VSV FINLAND OY ALOITTAA TOIMINTANSA Islantilainen kala-alan yritys VSV (Vinnslustöðin hf.) on perustanut Suomeen tytäryhtiön VSV Finland Oy:n. Yritys aloittaa toimintansa 1.11.2022 ja sen päätoimialana on islantilaisten, sekä muiden pohjoismaisten...

lue lisää