Valitse sivu

Turkulainen Ville Neulanen on Seafood chef 2022

Seafood chef 2022 -kilpailu käytiin tänään Gastro Helsinki -messuilla. Voittajaksi kruunattiin turkulaisen Smör-ravintolan vuoromestari Ville Neulanen. Kilpailun yhteydessä jaettiin myös parhaan kalankäsittelijän palkinto, joka meni niin ikään Neulaselle....

lue lisää

Kalamarkkinakatsaus 2022

Kalan tarjonta ja kauppa supistui ympäri maailmaa koronapandemian alkuvaiheessa. Mutta lasku jäi lyhytaikaiseksi. Kalantuotanto ja markkinat piristyivät nopeasti vuonna 2021. Kalan hinnat lähtivät nousuun ja niiden uskotaan pysyvän korkeana vuonna 2022, koska tarjonta...

lue lisää

Tiedätkö, miksi juuri toukokuu on Kalakuu?

Pro Kala ry nimesi viime vuonna toukokuun Kalakuuksi, jota nyt vietetään siis toista kertaa. Kalakuun aikana yhdistys haastaa suomalaiset syömään kalaa suositusten mukaan, eli vähintään kahdesti viikossa. Jotta kalasta saisi kaikki mahdolliset terveyshyödyt, sitä...

lue lisää

Suomalaiset tietävät, että kala on terveysruokaa

Pro Kala ry:n teettämän kuluttajatutkimuksen tuloksista ilmenee, että kala maistuu suomalaisille hyvin. Vastaajista vain 3 prosenttia kertoi, ettei syö kalaa lainkaan. – Syinä sille, ettei kalaa syöty lainkaan, olivat yleensä joko allergia tai kasvis- tai...

lue lisää

Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri!

Toukokuu on Kalakuu! Pro Kala ry:n järjestämä Kalakuu-teemakuukausi järjestetään nyt toisen kerran. Kalakuussa haastamme suomalaiset syömään kalaa ainakin kahdesti viikossa. Kalakuun teemaresepteillä ja vinkeillä tämä haaste on helppoa ja herkullista toteuttaa!...

lue lisää

TOUKOKUU ON KALAKUU!

Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri! Miksi lähteä maailmalle, kun maailman voi pyytää kotiin – lautasellinen kerrallaan. Kala maistuu kaikilla kielillä, oli kyse sitten bouillabaisesta, ramenista, cevichestä tai vaikka fish & chipseistä. Toukokuussa...

lue lisää