Valitse sivu

KOTIMAISEN KALAN EDISTÄMISTÄ KIIREHDITTÄVÄ

Kalan omavaraisuus on pudonnut Suomessa hälyttävän alhaiseksi. Ruokapöytiimme ostetusta kalasta enää alle viidesosa on kotimaista. Kuluttajat haluavat kyllä lisää kotimaista kalaa. Myös poliittinen tahto kotimaisen kalan lisäämiseen on vahva. Viime vuoden heinäkuussa...

lue lisää

Kesän parhaat kalakeitot

Keitto on kesäistä ruokaa. Ei ole siis ihme, että suomalaisista perinneruoista löytyy esimerkiksi kesäkeitto! Kalakeitot ovat loistavia kesäruokia, koska ne valmistuvat nopeasti ja kattilallinen keittoa on helppo tehdä vaikkapa mökillä tai veneessä. Siinä missä...

lue lisää

Ravustuskausi tuo mukanaan rapujuhlakauden

Rapukausi alkaa heinäkuun 21. päivä ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Rapuja voi toki syödä muulloinkin: kaudessa on kyse ravustusajasta, jonka aikana kotimaisia rapuja saa pyytää. Pakasterapuja on saatavilla myös ravustuskauden ulkopuolella. Perinteisiä rapujuhlia...

lue lisää

Kalaa grillissä: tärkeimmät apuvälineet

Grillattu kala on kesäherkuista parhaimpia. Kalaa voi grillata niin sanotusti sellaisenaan, mutta muutamalla tärkeällä apuvälineellä grillaaminen sujuu erittäin vaivattomasti. 1. Folio Jos grillaat nahatonta filettä, riskinä on, että kala jää grillin ritilöihin kiinni...

lue lisää

Perinteistä kalankasvatusta tarvitaan edelleen

Perinteistä kalankasvatusta tarvitaan edelleen Eräissä yhteyksissä on ryhdytty vaatimaan kalankasvatuksen siirtämistä Suomessa pelkästään kiertovesilaitoksiin. Vaatimuksissa unohdetaan todellisuus ja taloudelliset resurssit. Kiertovesilaitoksia mahtuu kyllä...

lue lisää

Kalan tarjontaan vaikuttaa moni asia

Kalaa on joskus kaupoissa tarjolla enemmän, joskus vähemmän. Saatavuus ja tarjonta vaihtelevat monista syistä. Keskikesällä ja lämpimien vesien aikaan pyydettyä kalaa ei saada yhtä hyvin kuin viileämmillä vesillä. Syy on kalojen liikkumisessa: kalat siirtyvät silloin...

lue lisää