Valitse sivu

Kotimaisen ruoka-alan elinkyky varmistettava

ETL:n puheenjohtajana jatkava Annikka Hurme: Kotimaisen ruoka-alan elinkyky varmistettava Elintarviketeollisuusliitto on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2022. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme. Myös...

lue lisää

Uusi tutkimus selvitti kalatuotteiden ekologisuutta

Jo yksi kala-annos lisää viikossa lihan sijaan pienentäisi ruokailun hiilijalanjälkeä tuntuvasti – uusi tutkimus selvitti kalatuotteiden ekologisuutta Luonnonvarakeskuksessa on laskettu uudet hiilijalanjälkiluvut kahdeksalle kotimaiselle kalatuotteelle. Pyyntitapa...

lue lisää

Maistuisiko muikku?

Muikku on suomalaisen sisävesikalastuksen tärkein saaliskala niin saaliin määrässä kuin arvossa mitattuna. Sitä on pyydetty Suomessa jo vuosisatojen ajan. Muikun kutuaika on loka-joulukuussa, joten juuri nyt kalastajat keräävät talteen monen mielestä herkuista...

lue lisää

Kala käy auringon korvikkeeksi

Päivät jatkavat lyhenemistään vielä puolitoista kuukautta, joten monella pimeässä Pohjolassa asuvalla jää D-vitamiinin saanti vähäiseksi: sitä nimittäin saa auringonvalosta. Mikä siis avuksi, kun aurinko ei välttämättä pilkistä lainkaan? Herkullisin tapa päivän...

lue lisää

SKKL puheenjohtajana jatkaa Calle Spring

Suomen Kalakauppiasliiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin 4.11.2021. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallituksen Puheenjohtajana jatkaa Calle Spring , Äyriäistukku Oy ja varapuheenjohtajiksi valittiin Jari Multala, Martin Kala Oy . Hallitukseen...

lue lisää

Kirjolohi on ympäristöystävällinen valinta

Arjen ruokavalintoja tehtäessä ympäristöystävällisyys on nykyään tärkeämmässä roolissa kuin kenties koskaan ennen. Lautasille halutaan kestävästi tuotettua lähiruokaa, joka tietysti myös maistuu hyvältä ja on terveellistä. Kasvatettu kala, kuten kirjolohi, vastaa...

lue lisää

Tunnetko maakuntien kalaruoat?

Ranskalainen keittiö on klassikko, välimerelliset maut ovat monelle tuttuja, aasialaisittain tehdään arkiruokiakin. Maailman erilaiset ruoanlaittotyylit eivät ole nykyään niin eksoottisia kuin ennen, ja moni tekee makumatkoja kotikeittiöstä käsin. Matkustaminen on...

lue lisää

Tästä alkaa Kalakumous!

Helsingissä käynnistettiin Kalakumous tiistaina 5.10. Uusi vaikuttajaverkosto haluaa lisätä erityisesti kotimaisen kalan käyttöä. Tästä hyötyisi koko yhteiskunta, koska kalan syöminen on hyväksi terveydelle, ympäristölle ja ilmastolle. Maa- ja metsätalousministeriö...

lue lisää