Seafood chef 2022 -kilpailu käytiin tänään Gastro Helsinki -messuilla. Voittajaksi kruunattiin turkulaisen Smör-ravintolan vuoromestari Ville Neulanen. Kilpailun yhteydessä jaettiin myös parhaan kalankäsittelijän palkinto, joka meni niin ikään Neulaselle.

Tittelistä kilpailivat Neulasen lisäksi tamperelainen freelancer-keittiömestari Pekka Koponensekä helsinkiläisen Boulevard Bar & Seafoodin keittiömestari Eppu Kokkonen. Kilpailijat valmistivat tuomaristolle alkuruoan Benella-kirjolohesta sekä pääruuan, jonka pääraaka-aineena oli hauki sekä yksi muu vapaavalintainen merenelävä. Lisätehtävänä oli pääruoan hauen käsittely, jonka kilpailijat fileoivat ruodottomaksi.

Kalatukku E. Erikssonin avainasiakaspäällikkö ja koulutusasiantuntija Antti Reinikainen toimi kilpailussa kalankäsittelyn tuomarina. Reinikainen on itse kalankäsittelyn SM-kisojen kaksinkertainen hopeamitalisti. Hän kehui voittajan suoritusta erinomaiseksi.

Kilpailun päätuomari, keittiömestari ja ruokakirjailija Ina Niiniketo kertoo, että kaikissa pääruuissa näkyi hienosti innovatiivisuus. Ville Neulanen erottui kuitenkin joukosta tasaisella kokonaisuudella.

Neulanen tarjoili tuomareille alkuruokana Benella-kirjolohta, valkopippuria ja thaibasilikalientä. Pääruoan hauen seuraksi hän valmisti parsaa ja rapukastiketta.

Kilpailun järjesti Pro Kala ry yhteistyössä Food Camp Finland Oy kanssa. Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa, että kilpailun taso osoittaa, että kala on trendikästä ja innostavaa myös fine dining -kontekstissa.

– Voittajan valinta oli vaikeaa, sillä nämä huippuammattilaiset tekivät kaikki upeita annoksia. Kilpailussa oli hieno tunnelma, koska se käytiin tällä kertaa yleisön edessä, Partanen sanoo.

Edellisen kerran Seafood chef -tittelistä kisattiin vuonna 2020 ilman yleisöä koronan takia.

– Uskomme, että tällä kilpailulla on paikkansa erilaisten kokkikilpailuiden joukossa jatkossakin. Seuraava Seafood chef -titteli jaetaan taas kahden vuoden kuluttua, Partanen lupaa.

Lisätiedot kilpailusta

www.seafoodchef.fi

Lähde; Pro Kala ry 20.5.2022