Valitse sivu

Kala-ala kokoontuu jälleen Innovaatiopäiville

Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestetään marraskuun 3–4. päivä jo kuudennetta kertaa. Vuoden innostavimmaksi tapahtumaksi kutsutut päivät kokoavat Helsinkiin Triplaan kala-alan yritysten, hallinnon, järjestöjen ja tutkimuksen edustajat. Myös median edustajat ovat...

lue lisää

Tutustu suomalaiseen kala-alaan videoiden välityksellä

Millainen on kalan matka vedestä ruokapöytään? Keitä ovat ammattilaiset kaupoissa ja ravintoloissa myytävän kalan takana? Pro Kala ry:n videokirjastosta löytyvät minidokumentit näyttävät, millaisia arki, mahdollisuudet ja haasteet ovat alalla. Ammattikalastajien arki...

lue lisää

Kalan suolaus nostaa maun uudelle tasolle

Suola on maustamisen tärkeimpiä kulmakiviä. Kalaruoka ei ole poikkeus, vaan oikein tehty suolaus korostaa kalan herkkää makua upeasti. Varo kuitenkin käyttämästä suolaa liikaa: liika suola on paitsi epäterveellistä, myös kaikki muut maut allensa peittävää. Monet...

lue lisää

Vinkit hävikin vähentämiseen kalaruoan näkökulmasta

Tällä viikolla vietetään kansallista Hävikkiviikkoa. Kokosimme vinkkejä, miten omaa ruokahävikkiä voi vähentää etenkin kalaruoan vinkkelistä. Osta oikea määrä kalaa Kenties yksinkertaisin tapa välttää ruoan päätymistä roskiin on olla ostamatta sitä liikaa. Kun teet...

lue lisää

Yritystoimintaa luonnon ehdoilla

Tänään 5. syyskuuta vietetään yrittäjän päivää. Kalatoimialan yritykset tuottavat ympäristöystävällistä ja terveellistä ruokaa luonnon ehdoilla. Kaikki kaupoissa myytävä ja ravintoloissa tarjolla oleva kotimainen kala on ammattikalastajien tai kalankasvattajien...

lue lisää