Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestetään marraskuun 3–4. päivä jo kuudennetta kertaa. Vuoden innostavimmaksi tapahtumaksi kutsutut päivät kokoavat Helsinkiin Triplaan kala-alan yritysten, hallinnon, järjestöjen ja tutkimuksen edustajat. Myös median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan esityksiä ja kuulemaan kala-alan tuoreimmat kuulumiset.

Innovaatiopäivien ohjelmassa on muun muassa katsaus kotimaisen kalan edistämisohjelman tuloksiin, eri puolueiden edustajien paneelikeskustelu sekä Seafood Innovations 2022 -kilpailun shortlistan esittely ja voittajan julkistus.

– Monelle kala-alan toimijalle Innovaatiopäivät on vuoden tärkein tapahtuma. Verkostoituminen on tärkeää, ja kala-alalla yhteistyö yritysten, tutkimuksen ja hallinnon välillä on tiivistä, kertoo tapahtumaa järjestävän Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana kuullaan myös vajaahyödynnettyjen kalojen ruokakäytöstä ja Euroopan meri- ja kalatalousrahaston rahoittamista innovaatio-ohjelmista. Viime vuonna ensimmäistä kertaa tapahtuman yhteydessä järjestetyt minimessut saavat myös jatkoa.

– Innovaatiopäivillä kokoontuu kalan koko ketju, joten samassa yhteydessä tarjoutuu osallistujille loistava mahdollisuus tavata mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita, Partanen toteaa.

Ilmoittautuminen on käynnissä 24. lokakuuta saakka. Jo nyt mukaan on ilmottautunut lähes 200 osallistujaa.

– Kasvokkain tapahtuvat kohtaamiset, alan ajankohtaiset asiat sekä tulevaisuuden näkymät luonnollisesti kiinnostavat. Kala on tulevaisuuden ruokaa, ilmastoystävällistä ja terveellistä, Partanen muistuttaa.

Tapahtuma on osallistujille ilmainen, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautuminen ja lisätiedot tapahtuman sivuilla.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa:

Katriina Partanen
Toiminnanjohtaja
Pro Kala ry
+358 40 0827 277
katriina.partanen@prokala.fi

Lähde; Pro Kala ry, tiedote 11.10.2022