NORDIC FISH ON OSTANUT KALANEUVOS OY:N KOKO OSAKEKANNAN
Suomalainen perheyritys Nordic Fish Oy on ostanut kalanjalostukseen erikoistuneen Kalaneuvos-konsernin. Nordic Fish Oy:n takana on Hukkasen yrittäjäperhe, Kalaneuvos Oy:n ovat omistaneet kalatalousneuvos Veijo Hukkanen ja Toni Hukkanen. Kalaneuvos on...
FINNFORELIN KIRJOLOHELLE VASTUULLISEN KALANKASVATUKSEN ASC-SERTIFIKAATTI
Varkautelainen kiertovesimenetelmällä kalaa kasvattava, ekologisen ja vastuullisen kalankasvatuksen yritys Finnforel Oy, on saanut vastuullisesta kalankasvatuksesta kertovan ASC (Aquaculture Stewardship Council) -sertifikaatin. ASC-sertifikaatti on maailmanlaajuisesti...
Joulutervehdys
Toivottaa, SKKL Hallitus
Joulun perinteiset kalaherkut
Joulu on nurkan takana, ja joulupöydän suunnittelu on monissa kodeissa käynnissä. Keräsimme yhteen perinteisimmät kalaherkut, jotka yhdistetään usein juuri joulupöytään. Lipeäkala Jos haluat tarjota kaikista perinteisintä jouluruokaa, se ei ole kinkku tai...
Korkea kustannustaso vaatii elintarviketeollisuudelta sopeutumista uuteen aikaan
Korkea kustannustaso vaatii elintarviketeollisuudelta sopeutumista uuteen aikaan Elintarviketeollisuudella on ollut suuria haasteita kannattavuutensa kanssa tänä vuonna, eikä helpotusta hinta- ja kustannuspaineisiin ole näköpiirissä ensi vuonnakaan. Tuoreen...
Tee joulun silakkamarinadit itse
Marinoidut silakat kuuluvat joulupöytään muiden perinteisten herkkujen kylkeen. Kaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia maustettuja ja etikkaisia kalasäilykkeitä, mutta silakoita voi marinoida myös itse. Marinointi vaatii hieman aikaa ja valmisteluja, mutta vaikeaa...
Hailia käynnistää tuotannon Karkkilassa.
Hailia käynnistää tuotannon Karkkilassa. Terveellisille ja kestävästi tuotetuille kalatuotteille on valtava tarve niin Suomessa kuin maailmallakin. Ruokateknologia-startup Hailia Nordic Oy on kehittänyt tuotantoprosessin, jolla pienikokoisista alihyödynnetyistä...
Ruoka-ala haluaa hillitä luontokatoa yhteisvoimin
Ruoka-ala haluaa hillitä luontokatoa yhteisvoimin Luonnonvaroja hyödyntävällä ruoka-alalla biodiversiteettivaikutusten tunnistaminen ja toimet niiden hillitsemiseksi ovat tärkeä osa yritysten vastuullisuustyötä. Elintarviketeollisuusliiton biodiversiteettiryhmä tekee...
Mädit tuovat juhlan tuntua
Joulukuu on täällä, ja pikkujoulujen sekä tulevan joulupöydän tarjottavien suunnittelu on monilla jo käynnissä. Pöytään kannattaa kattaa mätiä: arvostettu herkku tekee tarjoiluista heti erityisen juhlavan tuntuiset. Mätejä on kaupoissa ympäri vuoden joko tuoreena tai...
Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia
Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia Energiakriisi on entisestään heikentämässä huoltovarmuudelle tärkeän ruokaketjun toimintakykyä niin voimakkaasti, että maan hallituksen on pikaisesti tehtävä linjauksia, jotka huomioivat sähkön...