Suomalainen perheyritys Nordic Fish Oy on ostanut kalanjalostukseen erikoistuneen Kalaneuvos-konsernin. Nordic Fish Oy:n takana on Hukkasen yrittäjäperhe, Kalaneuvos Oy:n ovat omistaneet kalatalousneuvos Veijo Hukkanen ja Toni Hukkanen.

Kalaneuvos on Pohjoismaiden suurin kalansavustaja. Nordic Fish on Suomen ja Ruotsin suurin kirjolohen kasvattaja ja EU:n suurin kirjolohen mädin tuottaja.

”Yhdistyminen tukee ja selkeyttää yritystemme kasvustrategiaa ja tavoitetta tulla yhdeksi Pohjois-Euroopan vahvimmista kirjolohijalosteiden tuottajayrityksistä. Uskomme vahvasti kala-alaan, sillä kalatuotteiden kysyntä jatkaa maailmanlaajuista kasvuaan mm. tuotteiden terveellisyyden, hyvän maun ja alhaisten ympäristövaikutusten vuoksi. Kotimaisen merikasvatetun kirjolohen hiilijalanjälki on hyvin alhainen, vain 3,7 kg CO2-ekv/kg fileetä”, kertoo Nordic Fish:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Hukkanen ja jatkaa “Konsernien yhdistyminen on jatkumoa yritysostojen kasvattamassa kokonaisuudessa ja niiden yhteensovittamisessa”.

Nordic Fish on ostanut Kalaneuvoksen osakekannan 100 prosenttisesti ja laajentaa näin toimintansa myös kalanjalostuksen toimialalle. Kaikki Kalaneuvos -konsernin työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Oman kalankasvatuksen, merkittävän jalostuskapasiteetin ja modernin tuotantolaitoksen ansiosta Nordic Fish tulee vastaamaan kalatuotteiden kasvavaan kysyntään. Tuleva Nordic Fish -konserni on Euroopan kala-alan suurimpien yritysten joukossa ja Suomen suurin kala-alan toimija. Nordic Fish on investoinut jatkuvasti laajentamalla kalankasvatustaan vastatakseen kalan kasvavaan kysyntään niin Suomessa kuin maailmalla.

”Olemme iloisia, että Nordic Fish:n ja Kalaneuvoksen yhdistyminen on saatu päätökseen. Tästä eteenpäin jatkamme samassa veneessä arvojemme ja strategiamme mukaisesti”, sanoo Nordic Fish Oy:n toimitusjohtaja Toni Hukkanen.

NORDIC FISH NÄKEE POHJOISMAISTEN KALATUOTTEIDEN KASVUMAHDOLLISUUDET SUURINA

Nordic Fish:n yrittäjäperhe on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana yrityksiin yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Suurin osa investoinneista on kohdennettu Sastamalan tehdaslaajennukseen sekä yritysostoihin.

”Nordic Fish näkee kalatuotteissa merkittäviä kasvumahdollisuuksia myös kansainvälisesti. Kalan kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja haluamme tukea terveellistä ja kestävää elämäntyyliä. Yritysten yhteen laskettu liikevaihto vuonna 2022 on yli 160 miljoonaa euroa”, Toni Hukkanen jatkaa.

Lähde; Kalaneuvos Oy, 2.1.2023