
Tee joulun silakkamarinadit itse
Marinoidut silakat kuuluvat joulupöytään muiden perinteisten herkkujen kylkeen. Kaupoista löytyy laaja valikoima erilaisia maustettuja ja etikkaisia kalasäilykkeitä, mutta silakoita voi marinoida myös itse. Marinointi vaatii hieman aikaa ja valmisteluja, mutta vaikeaa...
Hailia käynnistää tuotannon Karkkilassa.
Hailia käynnistää tuotannon Karkkilassa. Terveellisille ja kestävästi tuotetuille kalatuotteille on valtava tarve niin Suomessa kuin maailmallakin. Ruokateknologia-startup Hailia Nordic Oy on kehittänyt tuotantoprosessin, jolla pienikokoisista alihyödynnetyistä...
Ruoka-ala haluaa hillitä luontokatoa yhteisvoimin
Ruoka-ala haluaa hillitä luontokatoa yhteisvoimin Luonnonvaroja hyödyntävällä ruoka-alalla biodiversiteettivaikutusten tunnistaminen ja toimet niiden hillitsemiseksi ovat tärkeä osa yritysten vastuullisuustyötä. Elintarviketeollisuusliiton biodiversiteettiryhmä tekee...
Mädit tuovat juhlan tuntua
Joulukuu on täällä, ja pikkujoulujen sekä tulevan joulupöydän tarjottavien suunnittelu on monilla jo käynnissä. Pöytään kannattaa kattaa mätiä: arvostettu herkku tekee tarjoiluista heti erityisen juhlavan tuntuiset. Mätejä on kaupoissa ympäri vuoden joko tuoreena tai...
Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia
Ruoka-alan haasteet tunnistettu – nyt on aika toimia Energiakriisi on entisestään heikentämässä huoltovarmuudelle tärkeän ruokaketjun toimintakykyä niin voimakkaasti, että maan hallituksen on pikaisesti tehtävä linjauksia, jotka huomioivat sähkön...
Pikkujoulujen näyttävä ja maistuva herkku: simpukat
Kaipaatko pikkujouluihin tarjottavaa, joka saa vieraat varmasti ällistymään? Tarjoa simpukoita! Simpukoiden valmistus ei ole vaikeaa. Ne ovat suorastaan pikaruokaa: sinisimpukoita keitetään tai tarkemmin höyrytetään vain muutama minuutti. Yksinkertaisimmillaan...
Kalaruokia niille, jotka eivät kokkaa kalaa
Oletko tietoinen suosituksista, joiden mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen? Vaikka kalan kokkaaminen olisi aivan vierasta, näiden vinkkien avulla onnistut. Etsimme Pro Kala ry:n reseptikirjastosta reseptejä, jotka sopivat myös...
JOHAN ÅBERGISTA SUOMEN KALANKASVATTAJALIITON UUSI PUHEENJOHTAJA
Kalankasvattajaliiton syyskokouksessa kahdeksan vuotta liiton hallitusta luotsannut Irja Skytén-Suominen luovutti puheenjohtajan nuijan Johan Åbergille. Johan Åberg työskentelee MTK:ssa maatalousjohtajana, mutta aikaa on löytynyt kahden vuosikymmenen ajan myös...
Kalan kulutus 2021.
Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa yli neljä kiloa ja tuontikalaa yli kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2021. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.• Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua...
Eero Alaluusua projektipäälliköksi Elintarviketeollisuusliittoon
KTM, VTK Eero Alaluusua on aloittanut 7.11.2022 elintarvikealan huoltovarmuutta kehittävän projektin päällikkönä Elintarviketeollisuusliitossa. Projekti toteutetaan yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa, ja sen tavoitteena on tuottaa välineitä...


