Valitse sivu

Suomalaiset tietävät, että kala on terveysruokaa

Pro Kala ry:n teettämän kuluttajatutkimuksen tuloksista ilmenee, että kala maistuu suomalaisille hyvin. Vastaajista vain 3 prosenttia kertoi, ettei syö kalaa lainkaan. – Syinä sille, ettei kalaa syöty lainkaan, olivat yleensä joko allergia tai kasvis- tai...

lue lisää

Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri!

Toukokuu on Kalakuu! Pro Kala ry:n järjestämä Kalakuu-teemakuukausi järjestetään nyt toisen kerran. Kalakuussa haastamme suomalaiset syömään kalaa ainakin kahdesti viikossa. Kalakuun teemaresepteillä ja vinkeillä tämä haaste on helppoa ja herkullista toteuttaa!...

lue lisää

TOUKOKUU ON KALAKUU!

Kalakuussa matkataan kalalla maailman ympäri! Miksi lähteä maailmalle, kun maailman voi pyytää kotiin – lautasellinen kerrallaan. Kala maistuu kaikilla kielillä, oli kyse sitten bouillabaisesta, ramenista, cevichestä tai vaikka fish & chipseistä. Toukokuussa...

lue lisää

Lohi on ennätyskallista eikä ehkä enää halpene

Lohentuotannon lasku on nostanut hintoja tuntuvasti, ja Ukrainan sota nostaa hintoja edelleen. Tutkija muistuttaa, että hinnan ennustaminen on vaikeaa, mutta takavuosien alehintoihin tuskin palataan. Lahtelaisen Salpausselän Kalan tuotantotiloissa käy myllerrys, kun...

lue lisää

Elintarvikepäivä 2022 kutsuu tulevaisuuden ruokapöytään

Elintarvikealan vuoden odotetuin koulutus- ja ajankohtaistapahtuma, Elintarvikepäivä, järjestetään tänä vuonna jälleen livenä. Tapahtuma kutsuu asiantuntijat tuoreen tiedon, päivänpolttavien teemojen ja hyvän ruuan pariin Helsingin Messukeskukseen tiistaina...

lue lisää

Kalatalouden kyky selviytyä kriiseistä on varmistettava nyt

Kriisitilanteissa korostuu elintarvikkeiden huoltovarmuuden merkitys. Pula ruuasta heikentää nopeasti niin yksittäisen ihmisen kuin koko yhteiskunnan toimintakykyä. Koronapandemian alku reilu kaksi vuotta sitten nosti ruokaturvan kansainväliseen keskusteluun. Suomen...

lue lisää

Kalalla vaihtelua pääsiäispöytään

Kala kuuluu suomalaiseen juhlapöytään, ja niinpä myös tulevana pääsiäisenä kalaa tarjotaan useissa kodeissa. Siinä missä lipeäkala yhdistetään jouluun ja sillit vappuun, pääsiäisellä ei ole samanlaista perinteistä kalaruokaa, joten omien perinteiden luominen sopii...

lue lisää