Euroopan komissio on hyväksynyt kalakukon muutoshakemuksen
Euroopan komissio on hyväksynyt kalakukon nimisuojaa koskevan muutoshakemuksen. Nyt tehdyillä muutoksilla mahdollistetaan muun muassa tuotteen valmistaminen laktoosittomana. Muutettu tuote-eritelmäAvautuu uudessa välilehdessä julkaistiin Euroopan unionin...
Hellekelit ja kala: näin säilytät ja kuljetat kalaa oikein
Juhannuksen sää näyttää suuressa osin Suomea olevan suorastaan poikkeuksellisen helteinen! Etenkin kesäkuumalla täytyy kiinnittää huomiota siihen, miten kalaa kuljettaa kaupasta kotiin. Kala on herkkä elintarvike, joka ei kestä helteisiä lämpötiloja. Kylmäketju on...
Matias Kallio maa- ja metsätalousministerin erityisavustajaksi
Valtiotieteiden maisteri Matias Kallio on nimitetty maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän erityisavustajaksi 21.6.2021 alkaen Matias Kallio toimii erityisavustajana nykyisen erityisavustajan Satu Haapaniemen poissaolon ajan. Hän vastaa ministeriön vastuualueella...
Kalatalousyritysten tuotot ja kannattavuus heikkenivät vuonna 2019
Kalatalouden toimialojen yhteenlasketut tuotot laskivat vuonna 2019 ja ainoastaan jalostusyritykset onnistuivat kasvattamaan tuottojaan. Kalatalousyritysten tuotot olivat yhteensä 930 miljoonaa euroa ja ala työllisti 2 342 henkilötyövuotta. Kalatalouden tuotoista...
Suomen Kalankasvattajaliitto on vahvistanut organisaatiotaan
Kalankasvattajaliitossa aloitti kesäkuun alusta toisena työntekijänä Marko Koivuneva. Marko on 50 -vuotias Nurmijärvellä asuva perheen isä ja jo isoisäkin. Marko tulee työskentelemään yhteiskuntasuhteiden, edunvalvonnan ja kansainvälinen toiminnan parissa. Mari ja...
Mikko Käkelä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi 1.6.2021 alkaen
Mikko Käkelä on nimitetty Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1.6. Viimeksi hän on työskennellyt kansainvälisen ruokapalveluyritys Compass Groupin Suomen toimitusjohtajana. Elintarvikeala on juuri nyt suuren mielenkiinnon...
Kalaisat versiot tutuista ruuista
Toukokuu on Kalakuu! Kalaa tulisi suositusten mukaan syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, jotta siitä saa irti kaikki terveyshyödyt. Jos kalaruoan kokkailu ei ole tuttua, voi aluksi tuntua hankalalta keksiä, millaisia aterioita kalasta voisi valmistaa. Helpointa on...
Annikka Hurme Elintarvikepäivässä: Suomi kestävän ruuantuotannon edelläkävijäksi
Elintarvikeala haluaa olla täysillä mukana edistämässä ruuantuotannon kehittämistä ja uudistumista. On kuitenkin hyväksyttävä, että uusien teknologioiden käyttöönotto ja lainsäädännön ajantasaistaminen vievät aikaa, sillä elintarviketurvallisuudesta ei voida tinkiä...
Julkkikset kertovat kalaruokasuosikkinsa
Kala ry Toukokuu on Kalakuu! Kalaa pitäisi syödä vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta monilla kala päätyy lautaselle harvemmin. Kalakuussa haastamme kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa ja jaamme vinkkejä ja reseptejä herkullisiin kala-aterioihin. Kysyimme...
Kalalla voi keventää pääsiäispöytää
Kalalla voi keventää pääsiäispöytää Ravintolaillalliset ja suuret kokoontumiset jäävät tänä pääsiäisenä väliin, mutta hyvän ruoan äärelle voi onneksi kerääntyä oman perheen kesken. Perinteisiä suomalaiseen pääsiäispöytään kuuluvat ruoat ovat melko raskaita. Mämmi,...