Vähennä hävikkiä: kypsää kalaa voi käyttää raaka-aineena
Kypsää kalaa voi käyttää raaka-aineena Valmistitko kalaa uunissa tai pannulla paistaen, mutta sitä jäi yli? Kypsän kalan voi mainiosti käyttää seuraavan päivän lounaalla tai päivällisellä. Ruokahävikin vähentäminen on tärkeää monesta syystä. Jos ruokaa joutuu...
Joulutervehdys
SKKL hallitus toivottaa Hyvää Joulun aikaa ja kaupallista vuotta 2022.
Tiekartta kalan lisäarvotuotteiden kehittämiseen
Suomen kalatalouspolitiikan pitkäaikainen tavoite on ollut lisätä kotimaisten kalavarojen arvoa. Vajaasti hyödynnetyille kaloille on jo pitkään etsitty käyttömuotoja ja rehuksi menevästä silakasta ja kilohailista haluttaisiin käyttää suurempi osa ihmisravintona....
KOTIMAINEN KASVATETTU KALA ON JOULUN TÄHTI
Kotimaisella kasvatetulla kirjolohella ja siialla on jouluna kova kysyntä. Kalan kotimaisuus on valttikortti niin kalankasvattajan, jalostajan kuin kauppiaan käteen. Perämeren pohjukassa toimivassa Laitakarin Kalassa kirjolohi...
Joulun kalapöytä onnistuu näillä vinkeillä
Jouluaatto on jo ensi viikolla! Joulupöydän suunnittelu on monessa kodissa jo käynnissä. Kala kuuluu perinteiseen suomalaiseen jouluruoan kirjoon, ja näillä vinkeillä onnistut varmasti. Osta tuore kala mahdollisimman myöhään Tuore kala kuuluu niihin raaka-aineisiin,...
Terveellinen pikaruoka kala auttaa stressin keskellä
Joulukuu on monen mielestä vuoden stressaavin kuukausi. Vuosi loppuu, ja ennen joululomalle vetäytymistä pitäisi saada yhtä sun toista raporttia ja yhteenvetoa kasaan. Joulusiivous, lahjojen hankkiminen ja joulupöydän suunnittelu vievät myös oman aikansa. Arki...
Suomella on erinomaiset mahdollisuudet elintarvikeviennin kasvattamiseen
Ruoka-alan keskustelufoorumi päätti käynnistää selvityksen ”Miten elintarvikevienti kolminkertaistetaan?” Selvityshenkilöksi nimettiin Anne Berner, ja raportti työstä valmistuu helmikuussa 2022. Viennin eteen tehtävä työ ja aiemmin valmistuneet elintarvikeviennin...
Uusi opas vastuullisten ruokapalveluiden hankintaan julkaistiin 1.12.
Kuva: Tero Takalo, EkoCentria Uusi verkko-opas neuvoo, miten ruokapalvelua kehitetään vastuulliseksi, laadukkaaksi ja vastaamaan sille asetettuja vaatimuksia. Lisäksi opas tuo esille, miten ruokapalvelut ja niissä tarjottu ruoka edistävät kuntastrategian ja...
Osta työtä Suomeen herkuttelemalla kalalla
Suomalaisen Työn Liitto on järjestänyt Osta työtä Suomeen -teemapäivää jo useita vuosia. Tänä vuonna päivää vietetään 3. joulukuuta. Päivään voi osallistua herkuttelemalla: suomalaista työtä on helppo tukea esimerkiksi valitsemalla lautaselle kalaa. Kalan matka...
Kotimaisen ruoka-alan elinkyky varmistettava
ETL:n puheenjohtajana jatkava Annikka Hurme: Kotimaisen ruoka-alan elinkyky varmistettava Elintarviketeollisuusliitto on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2022. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurme. Myös...