Suomi on kouluruokailun suunnannäyttäjä

Suomi on kouluruokailun suunnannäyttäjä YK-huippukokouksessa. YK:n ruokajärjestelmiä koskeva huippukokous, Food Systems Summit, järjestetään virtuaalisesti 23. syyskuuta YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa. Suomea kokouksessa edustaa tasavallan presidentti...

lue lisää

Uunikalaa uudella tapaa

Uunikala, etenkin uunilohi, on klassikkoruoka. Työvaiheita on vähän, kala kypsyy uunissa ilman, että sen eteen tarvitsee tehdä juuri mitään, ja liesi pysyy vapaana lisukkeiden tekoa varten. Jos perinteinen uunilohi kuuluu arjen perusruokiin, voi siihen kuitenkin...

lue lisää

KALANKASVATTAJALIITTO ON PALJON VARTIJANA

Kalankasvattajaliiton toiminta vahvistui kesällä, kun Marko Koivuneva aloitti liiton uutena työntekijänä vastaamaan yhteiskuntasuhteista – ja paljon muustakin. Liiton monipuolisessa toiminnassa edunvalvonta ja ympäristölupajärjestelmän uudistaminen pysyvät...

lue lisää

Suomessa on helppo syödä kestävää kalaa

Suomessa on helppo syödä kestävää kalaa Useat eri ruokatrendikatsaukset ovat samaa mieltä: kestävästi ja vastuullisesti tuotettu ruoka on tällä hetkellä halutumpaa kuin koskaan. Lautasille halutaan ruokaa, jonka alkuperä tiedetään ja jota voi syödä hyvällä...

lue lisää

Rapukausi jatkuu……

Uudet ideat rapujuhliin Rapukausi on käynnissä heinäkuun 21. päivästä lokakuun loppuun saakka. Rapuja voi toki syödä muulloinkin: kaudessa on kyse ravustusajasta, jonka aikana siis kotimaisia rapuja saa pyytää. Pakasterapuja on saatavilla myös ravustuskauden...

lue lisää

Sesonkiruokaa parhaimmillaan: kalaa ja sieniä

Syyskuu alkaa, joten kesälle täytyy viimein jättää haikeat hyvästit ja toivottaa syksy tervetulleeksi. Vaikka säät saattavat viilentyä, vuodenaika tuo onneksi mukanaan myös ihania sesonkikausia: metsät ovat täynnä sieniä ja eri kalalajejakin on sesongissa useita....

lue lisää