Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestetään viidennettä kertaa
Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestetään viidennettä kertaa – media tervetullut tapahtumaan Kalatalouden Innovaatiopäivistä on tullut monelle alan ammattilaiselle syksyn kohokohta. Tapahtuma järjestetään 4.–5.11. Vantaalla Scandic Aviacongressin tiloissa....
Suomi on kouluruokailun suunnannäyttäjä
Suomi on kouluruokailun suunnannäyttäjä YK-huippukokouksessa. YK:n ruokajärjestelmiä koskeva huippukokous, Food Systems Summit, järjestetään virtuaalisesti 23. syyskuuta YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa. Suomea kokouksessa edustaa tasavallan presidentti...
Uunikalaa uudella tapaa
Uunikala, etenkin uunilohi, on klassikkoruoka. Työvaiheita on vähän, kala kypsyy uunissa ilman, että sen eteen tarvitsee tehdä juuri mitään, ja liesi pysyy vapaana lisukkeiden tekoa varten. Jos perinteinen uunilohi kuuluu arjen perusruokiin, voi siihen kuitenkin...
KALANKASVATTAJALIITTO ON PALJON VARTIJANA
Kalankasvattajaliiton toiminta vahvistui kesällä, kun Marko Koivuneva aloitti liiton uutena työntekijänä vastaamaan yhteiskuntasuhteista – ja paljon muustakin. Liiton monipuolisessa toiminnassa edunvalvonta ja ympäristölupajärjestelmän uudistaminen pysyvät...
Suomessa on helppo syödä kestävää kalaa
Suomessa on helppo syödä kestävää kalaa Useat eri ruokatrendikatsaukset ovat samaa mieltä: kestävästi ja vastuullisesti tuotettu ruoka on tällä hetkellä halutumpaa kuin koskaan. Lautasille halutaan ruokaa, jonka alkuperä tiedetään ja jota voi syödä hyvällä...
Rapukausi jatkuu……
Uudet ideat rapujuhliin Rapukausi on käynnissä heinäkuun 21. päivästä lokakuun loppuun saakka. Rapuja voi toki syödä muulloinkin: kaudessa on kyse ravustusajasta, jonka aikana siis kotimaisia rapuja saa pyytää. Pakasterapuja on saatavilla myös ravustuskauden...
Suomen Ammattikalastajaliitto huolissan kotimaisen kalan tarjonnasta
Suomen Ammattikalastajaliitto huolissan kotimaisen kalan tarjonnasta Suomen Ammattikalastajaliiton hallitus kokoontui 2.-3.9.2021 jokavuotiseen kesäkokoukseensa keskustelemaan kalastuselinkeinon ajankohtaisista asioista. Hallitus on huolissaan kotimaisen kalan...
Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös yrityksiä ja työpaikkoja
Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös yrityksiä ja työpaikkoja Yksi työpaikka elintarvikeyrityksessä synnyttää peräti kolme työpaikkaa muualle ruuantuotannon ekosysteemiin. Vahvistamalla elintarviketeollisuuden edellytyksiä kasvaa ja uudistua vahvistetaan samalla...
Sesonkiruokaa parhaimmillaan: kalaa ja sieniä
Syyskuu alkaa, joten kesälle täytyy viimein jättää haikeat hyvästit ja toivottaa syksy tervetulleeksi. Vaikka säät saattavat viilentyä, vuodenaika tuo onneksi mukanaan myös ihania sesonkikausia: metsät ovat täynnä sieniä ja eri kalalajejakin on sesongissa useita....
Itämeren Kalapuikko tulossa kauppoihin syksyllä – koululaisten lounaslautasilla jo Itämeripäivänä
Itämeren Kalapuikko tulossa kauppoihin syksyllä – koululaisten lounaslautasilla jo Itämeripäivänä. Apetitin syksyn uutuus on Itämeren Kalapuikko, joka on valmistettu suomalaisesta, nahattomasta silakkafileestä. Silakan syöminen on vastuullinen kalavalinta, sillä...