Kalatalouden Innovaatiopäivät järjestetään viidennettä kertaa – media tervetullut tapahtumaan

Kalatalouden Innovaatiopäivistä on tullut monelle alan ammattilaiselle syksyn kohokohta. Tapahtuma järjestetään 4.–5.11. Vantaalla Scandic Aviacongressin tiloissa. Viidennettä kertaa järjestettävä tapahtuma on tänä vuonna osittain hybriditapahtuma, mutta pääpaino on paikan päällä kohtaamisissa. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kalatalousalan ammattilaiset, alasta kiinnostuneet sekä median edustajat.

Tapahtuman teemana on tällä kertaa heinäkuussa hyväksytty Kotimaisen kalan edistämisohjelma, jonka toteutus polkaistaan käyntiin Innovaatiopäivillä maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän johdolla. Muita poimiintoja kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmasta ovat Yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin puheenjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhisen puheenvuoro sekä tietysti eri innovaatio-ohjelmien osuudet. Vuoden puhujavieras on Arman Alizad.

– Innovaatiopäiviä sanotaan kala-alan innostavimmaksi tapahtumaksi, eikä suotta. Esillä ovat uusimmat innovaatiot ja mielenkiintoiset puhujat, ja mikä parasta, voimme taas verkostoitua kasvotusten, iloitsee tapahtumaa järjestävän Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Viime vuonna suurin osa osallistujista seurasi tapahtumaa etänä. Tänä vuonna etäosallistuminen on mahdollista torstaina.

– Etäosallistuminen tarjoaa mahdollisuuden ohjelman seuraamiseen myös heille, jotka eivät esimerkiksi töidensä takia voi matkustaa paikan päälle. Jotkut kertoivat viime vuonna seuranneensa esityksiä kalastuspaatin ohjaushytistä, Partanen kertoo.

Tapahtuman tärkeintä antia on kollegoiden tapaaminen sekä alan yritysten, tutkimuksen ja hallinnon tuominen yhteen. Uutuutena Innovaatiopäivien ohjelmassa on tänä vuonna näyttely.

– Näyttely on kuin alan messut pienoiskoossa. Näytteilleasettajina on alan yrityksiä sekä koulutusta tarjoavia tahoja sekä kaikki innovaatio-ohjelmat, Partanen sanoo.

Ilmoittautuminen on käynnissä, ja kiinnostus on ollut suurta. Ilmoittautuneita on jo lähes 200.

– Siitä, kun on viimeksi osallistunut paikan päällä tällaiseen tapahtumaan, on monelle pitkä aika. Ei ihme, että halu osallistua on suurta, Partanen toteaa.

Lue lisää:

Innovaatiopäivien ohjelma sekä sähköinen ilmoittautuminen

Lisätiedot

Lisätietoja antaa:

Katriina Partanen
Toiminnanjohtaja
Pro Kala ry
+358 40 0827 277
katriina.partanen@prokala.fi

Lähde; Pro Kala ry / 29.9.2021