Uusi tutkimus selvitti kalatuotteiden ekologisuutta
Jo yksi kala-annos lisää viikossa lihan sijaan pienentäisi ruokailun hiilijalanjälkeä tuntuvasti – uusi tutkimus selvitti kalatuotteiden ekologisuutta Luonnonvarakeskuksessa on laskettu uudet hiilijalanjälkiluvut kahdeksalle kotimaiselle kalatuotteelle. Pyyntitapa...
Maistuisiko muikku?
Muikku on suomalaisen sisävesikalastuksen tärkein saaliskala niin saaliin määrässä kuin arvossa mitattuna. Sitä on pyydetty Suomessa jo vuosisatojen ajan. Muikun kutuaika on loka-joulukuussa, joten juuri nyt kalastajat keräävät talteen monen mielestä herkuista...
Kala käy auringon korvikkeeksi
Päivät jatkavat lyhenemistään vielä puolitoista kuukautta, joten monella pimeässä Pohjolassa asuvalla jää D-vitamiinin saanti vähäiseksi: sitä nimittäin saa auringonvalosta. Mikä siis avuksi, kun aurinko ei välttämättä pilkistä lainkaan? Herkullisin tapa päivän...
SKKL puheenjohtajana jatkaa Calle Spring
Suomen Kalakauppiasliiton sääntömääräinen syyskokous pidettiin 4.11.2021. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Hallituksen Puheenjohtajana jatkaa Calle Spring , Äyriäistukku Oy ja varapuheenjohtajiksi valittiin Jari Multala, Martin Kala Oy . Hallitukseen...
Silakkapihvi on perinneruoka, joka on helppo tuoda tähän päivään
Silakkaa on syöty Suomessa luultavasti jo satoja vuosia, mutta etenkin nuoremmalle väelle silakkaruoat eivät ole välttämättä kovin tuttuja. Silakan kulutus on laskenut vuosikymmenten varrella valtavasti: 2000-luvun alussa silakkaa syötiin reilun kilon verran henkilöä...
Kirjolohi on ympäristöystävällinen valinta
Arjen ruokavalintoja tehtäessä ympäristöystävällisyys on nykyään tärkeämmässä roolissa kuin kenties koskaan ennen. Lautasille halutaan kestävästi tuotettua lähiruokaa, joka tietysti myös maistuu hyvältä ja on terveellistä. Kasvatettu kala, kuten kirjolohi, vastaa...
Tunnetko maakuntien kalaruoat?
Ranskalainen keittiö on klassikko, välimerelliset maut ovat monelle tuttuja, aasialaisittain tehdään arkiruokiakin. Maailman erilaiset ruoanlaittotyylit eivät ole nykyään niin eksoottisia kuin ennen, ja moni tekee makumatkoja kotikeittiöstä käsin. Matkustaminen on...
Tästä alkaa Kalakumous!
Helsingissä käynnistettiin Kalakumous tiistaina 5.10. Uusi vaikuttajaverkosto haluaa lisätä erityisesti kotimaisen kalan käyttöä. Tästä hyötyisi koko yhteiskunta, koska kalan syöminen on hyväksi terveydelle, ympäristölle ja ilmastolle. Maa- ja metsätalousministeriö...
Kauppoihin ennennäkemätön kalapuikko – tehty silakkafileestä
Itämeren silakasta valmistettu kalapuikko saapuu kauppoihin viimeistään lokakuussa. Apetitin laskelmien mukaan pussillisen Itämeren kalapuikkoja syömällä poistuu Itämerestä noin puoli kiloa levää. APETITTuuli Lindgrentuuli.lindgren@iltalehti.fiTänään klo 15:55...
SKKL syyskokous 4.11.2021
Suomen Kalakauppiasliitto ry:n jäsenet kutsutaan liiton sääntömääräiseen syyskokoukseen. Kokous pidetään 4.11.2021 klo 18.00 Kokouspaikka: Scandic Helsinki Aviacongress Osoite: Robert Huberin tie 4 ,...