Kalan arvoketju esittäytyy – Antti Forsman, lehtori
Olen lehtorina Ammattiopisto Liviaan kuuluvassa Kalatalous- ja ympäristöopistossa Paraisilla. Päädyin tähän tehtävään muutaman mutkan kautta. Jos olisin itse nuorena tiennyt tällaisesta koulusta, olisin luultavasti hakenut sinne opiskelemaan. Opiskelin biologiaa,...
25 vuotta kalan asialla
Vuonna 1994 syntyi ajatus yhdistyksestä, jonka tavoitteita olisivat kalan imagon parantaminen, kalan kulutuksen lisääminen sekä saatavuuden ja käytön kehittäminen alan sisäistä yhteistyötä ja tiedottamista unohtamatta. Ajatuksesta kehittyi Kotimainen kala -yhdistys,...
Kotimaisen kalan tarjontaa voidaan lisätä kestävästi
Suomalaiset arvostavat laadukasta kotimaista kalaa, mutta sitä ei ole tarpeeksi saatavilla. Noin vajaa viidennes ostamastamme kalasta on kotimaista. Kotimainen kalanjalostusteollisuus on tällä hetkellä lähes täysin riippuvainen tuonnista. Elintarvikekalan...
SKKL syyskokous 7.11.2019
Suomen Kalakauppiasliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään 7.11.2019 klo 18.00. Scandic Helsinki Aviacongress, Robert Huberintie 4, 01510 Vantaa. Tilaisuus vain jäsenille. SKKL, hallitus
Silakka kotimainen herkku
Silakkamarkkinoiden antimista voi kokata monenlaista herkkua Syksy on silakkamarkkinoiden aikaa! Tällä viikolla markkinahumu valtaa Turun jokirannan, kun Turun silakkamarkkinat järjestetään jo 41. kertaa peräkkäin. Markkinoilla on tätäkin pidempi historia: ensimmäiset...
Kalan kanssa aina valkoviiniä? Muitakin vaihtoehtoja löytyy
Moni valitsee ruoan kanssa nautittavan viinin ”punaista punaiselle, valkoista valkoiselle” -ajattelun mukaan. Kalan kaveriksi pääsee siis yleensä valkoviini: valkoviineistä usein löytyvät sitruksiset, raikkaat ja pirskahtelevat maut sopivatkin kalalle hienosti....
Minna-Mari Kaila jatkaa maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston johdossa
Valtioneuvosto on nimittänyt maatalous- ja metsätieteiden maisteri Minna-Mari Kailan maa- ja metsätalousministeriön ruokaosaston osastopäälliköksi ajalle 1.12.2019 – 31.10.2020. Kaila jatkaa vuoden 2017 alusta aloittamaansa osastopäällikön tehtävän hoitamista, kunnes...
Lihaton lokakuu voi olla myös kalaisa kuu
Some täyttyy lihattomista ruokakuvista, työkaveri valitsee lounaalla kasvisvaihtoehdon, ruokabloggaajat postaavat kilvan erilaisia sesongin mukaisia vegereseptejä. Lihaton lokakuu on selkeästi käynnissä! Lihaton lokakuu sai alkunsa vuonna 2013 Docventures-ohjelman...
Elintarvikelain muutos eduskuntaan
Hallitus antoi tänään esityksen elintarvikelain muuttamiseksi. Esityksen tavoitteena on vähentää edelleen lainsäädännöstä elintarvikealan toimijoille ja valvontaviranomaisille aiheutuvaa hallinnollista taakkaa vaarantamatta kuitenkaan elintarviketurvallisuutta. Lakia...
Porin Reposaareen uusi silakkayhtiö: ”Ensimmäisenä vuotena käsitellään miljoona kiloa kalaa”
Uusi yritys aloittaa silakan käsittelyn Porin Reposaaressa. Reposaaren Lajittelu ja Fileointi Oy:n toimitilat sijaitsevat pitkään tyhjillään olleessa Reposaaren silakankäsittelylaitoksessa. Tilat ja osan tarvitsemistaan koneista yritys on vuokrannut käyttöönsä Porin...