Kalan menekki on kasvanut kuluneen vuoden aikana.

Koronakriisi on kasvattanut kalan menekkiä ruokakaupoissa, Pro Kala ry kertoo tiedotteessaan. Yksi isoimmista syistä siihen on kevään aikana syntynyt norjalaisen lohen ylitarjonta, joka romahdutti sen hinnat. Markkinoilla on ollut tänä vuonna tarjolla norjalaisen...

lue lisää

KUUSAMON KALALASTU

NYT SAATAVILLA PRISMOISTA JA S-MARKETEISTA YMPÄRI MAAN KYSY KAUPPIAALTASI Kuusamon kalalastussa yhdistyy intohimo paikalliseen ruokaan, pohjoisen luonnon puhtauteen sekä uusiin makuelämyksiin. Ikiaikainen elinkeinomme tuo nyt takaisin ruokapöytiin hauen, särjen ja...

lue lisää

Pihviä pöytään Itämeriviikon kunniaksi

Tällä viikolla vietetään Itämeriviikkoa. Itämeren kunnosta on puhuttu jo vuosia, mutta valitettavasti meri voi edelleen huonosti. Jokainen voi omilla valinnoillaan tehdä osansa meren eteen esimerkiksi keräämällä rannoilta roskia tai vähentämällä turhan muovin käyttöä....

lue lisää

Vaihtelua keittiöön: kokeile näitä kalan valmistustapoja

Kalakeittoa, uunilohta ja paistettuja fileitä. Klassikot ovat klassikoita syystä: nämä herkut kuuluvat monien lempiruokiin. Joskus sitä kaipaa kuitenkin vaihtelua. Kalaa voi valmistaa monella tapaa, ja uutta kypsennyskonstia käyttämällä tuttu raaka-aine voi näyttää...

lue lisää

Kotimainen kala tekee hyvää!

Julkilausuma SAKL:n hallituksen kesäkokous Tampereella 13.–14.8.2020 Suomen Ammattikalastajaliitto: Kotimainen kala tekee hyvää! Ammattikalastajat tuovat luonnonkalan tarjolle. Kotimainen kala on terveellinen, ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta. Jotta...

lue lisää

Olavi Sahlstén jatkaa SAKL-liiton puheenjohtajana

Suomen Ammattikalastajaliiton vuosikokous pidettiin 13.8. Tampereella. Vuosikokous valitsi yksimielisesti ammattikalastaja Olavi Sahlsténin Naantalista uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi. Uusi hallitus valitsi myöhemmin ammattikalastaja Mikael Lindholmin...

lue lisää

Kalaruokia lapsetkin voivat kokata

Kesälomat ovat ohi ja lapset ja nuoret ovat pitkän tauon jälkeen palanneet kouluihin. Rullaamaan lähtevä arki tuo lomakauden jälkeen muutoksia monen perheen ruokailuihin. Koulupäivän jälkeen kotiin palaavalla voi olla tuliaisena läksyjen lisäksi nälkä - jääkaappiin...

lue lisää

Rapukausi alkaa

Ravustuskausi alkaa tämän viikon tiistaina 21. heinäkuuta kello 12. Samalla alkaa myös rapujuhlakausi. Mikäli tarjoat rapuja alkupalana tai osana isompaa ateriaa, on 6-8 rapua hyvä määrä ruokailijaa kohden. Jos ravut ovat pääruoka, varaa 10-12 rapua per henkilö....

lue lisää