Kalan menekki on kasvanut kuluneen vuoden aikana.
Koronakriisi on kasvattanut kalan menekkiä ruokakaupoissa, Pro Kala ry kertoo tiedotteessaan. Yksi isoimmista syistä siihen on kevään aikana syntynyt norjalaisen lohen ylitarjonta, joka romahdutti sen hinnat. Markkinoilla on ollut tänä vuonna tarjolla norjalaisen...
KUUSAMON KALALASTU
NYT SAATAVILLA PRISMOISTA JA S-MARKETEISTA YMPÄRI MAAN KYSY KAUPPIAALTASI Kuusamon kalalastussa yhdistyy intohimo paikalliseen ruokaan, pohjoisen luonnon puhtauteen sekä uusiin makuelämyksiin. Ikiaikainen elinkeinomme tuo nyt takaisin ruokapöytiin hauen, särjen ja...
Pihviä pöytään Itämeriviikon kunniaksi
Tällä viikolla vietetään Itämeriviikkoa. Itämeren kunnosta on puhuttu jo vuosia, mutta valitettavasti meri voi edelleen huonosti. Jokainen voi omilla valinnoillaan tehdä osansa meren eteen esimerkiksi keräämällä rannoilta roskia tai vähentämällä turhan muovin käyttöä....
Vaihtelua keittiöön: kokeile näitä kalan valmistustapoja
Kalakeittoa, uunilohta ja paistettuja fileitä. Klassikot ovat klassikoita syystä: nämä herkut kuuluvat monien lempiruokiin. Joskus sitä kaipaa kuitenkin vaihtelua. Kalaa voi valmistaa monella tapaa, ja uutta kypsennyskonstia käyttämällä tuttu raaka-aine voi näyttää...
Kotimainen kala tekee hyvää!
Julkilausuma SAKL:n hallituksen kesäkokous Tampereella 13.–14.8.2020 Suomen Ammattikalastajaliitto: Kotimainen kala tekee hyvää! Ammattikalastajat tuovat luonnonkalan tarjolle. Kotimainen kala on terveellinen, ympäristöystävällinen ja vastuullinen valinta. Jotta...
Olavi Sahlstén jatkaa SAKL-liiton puheenjohtajana
Suomen Ammattikalastajaliiton vuosikokous pidettiin 13.8. Tampereella. Vuosikokous valitsi yksimielisesti ammattikalastaja Olavi Sahlsténin Naantalista uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi. Uusi hallitus valitsi myöhemmin ammattikalastaja Mikael Lindholmin...
KEITTIÖMESTARI ULLA LIUKKONEN KUTSUTTIIN KOKKIEN MAAILMANLIITON KUNNIAJÄSENEKSI
Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja, keittiömestari Ulla Liukkoselle on myönnetty maailman keittiömestariliiton The World Association of Chefs Societies -yhdistyksen (Worldchefs) kunniajäsenyys. Liukkonen on toiminut Suomen Keittiömestareiden puheenjohtajana...
Kalaruokia lapsetkin voivat kokata
Kesälomat ovat ohi ja lapset ja nuoret ovat pitkän tauon jälkeen palanneet kouluihin. Rullaamaan lähtevä arki tuo lomakauden jälkeen muutoksia monen perheen ruokailuihin. Koulupäivän jälkeen kotiin palaavalla voi olla tuliaisena läksyjen lisäksi nälkä - jääkaappiin...
Rapukausi alkaa – näillä vinkeillä järjestät onnistuneet rapujuhlat
Ravustuskausi alkaa tämän viikon sunnuntaina 21. heinäkuuta kello 12. Samalla alkaa myös rapujuhlakausi. Vaikka et olisikaan aiemmin järjestänyt rapujuhlia, näillä vinkeillä onnistut varmasti! Paljonko rapuja? Mikäli tarjoat rapuja alkupalana tai osana isompaa...
Rapukausi alkaa
Ravustuskausi alkaa tämän viikon tiistaina 21. heinäkuuta kello 12. Samalla alkaa myös rapujuhlakausi. Mikäli tarjoat rapuja alkupalana tai osana isompaa ateriaa, on 6-8 rapua hyvä määrä ruokailijaa kohden. Jos ravut ovat pääruoka, varaa 10-12 rapua per henkilö....