Ruokaviraston rajatarkastusasema muuttaa Vuosaaren satamaan 1.3.2021
Pitkään odotettu muuttomme on ovella! Hakuninmaan rajatarkastusasema muuttaa Vuosaaren satamaan 1.3.2021. EU:n ulkopuolisista maista tuotavien eläinperäisten elintarvikkeiden ja tuotteiden rajatarkastukset siirtyvät 1.3.2021 alkaen uudelle rajatarkastusasemalle....
Kuluttajatutkimus: ahventa, kuhaa ja siikaa halutaan enemmän lautasille
Pro Kala ry on teettänyt suomalaisten kalan käyttöä selvittäviä kuluttajatutkimuksia jo kymmenen vuoden ajan. Uusin kuluttajatutkimus kertoo, että kalan syönti on edelleen lähes koko kansan juttu: 92 prosenttia suomalaisista syö kalaa. Siinä, kuinka usein kalaa...
Kalastuksenvalvonta varmistaa kalan arvoketjun vastuullisen toiminnan
Itämeren kalaa voi ympäristötietoinen kuluttaja syödä hyvillä mielin. Sen takaa Euroopan unionin yhteinen kalastuspolitiikka, jonka noudattamista valvotaan tiukasti – maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa. Säännöillä ja niiden noudattamisen valvonnalla varmistetaan,...
Sydänystävälle sydänystävällistä kalaa
Ystävänpäivää vietetään tämän viikon sunnuntaina. Itse kokattu ateria on ihana tapa osoittaa ystävälle, rakkaalle tai omalle perheelle, kuinka paljon välittää - ja päivän teemaan sopii tietysti sydänystävällinen ruoka. Etenkin suolaan ja rasvaan kannattaa kiinnittää...
Kansallisen kalakeittopäivän kunniaksi voi kokeilla vaikka kalakeittokilpailun voittanutta ohjetta.
Kaisu voitti kalakeittokilpailun kekseliäällä ohjeella – Teresa Välimäki yllättyi: ”Vannoutunut kuohukerman käyttäjäkin tuli melkein huijatuksi" Kansallista kalakeittopäivää vietetään joka vuosi helmikuun toisena tiistaina. Pro Kala ry järjesti sen kunniaksi...
Kotikeittiön kalakeittoa 9.2
Kansallista kalakeittopäivää vietetään joka vuosi helmikuun toisena tiistaina. Tänä vuonna päivämäärä on 9. helmikuuta. Kalakeittopäivällä on joka vuosi ollut oma teemansa, joka tällä kertaa on Kotikeittiön kalakeitto. – Viime vuosina sosiaalinen media on ollut täynnä...
Suomalaiset arvostavat ruokaa ja ruuan ammattilaisia
SKM:n kummin Jaana Husu-Kallion tervehdys: Vuosi 2020 jää historiaan monen murheen ja hankaluuden täyttämänä meille kaikille suomalaisille. Erilaiset korona-viruksesta johtuvat rajoitukset ja toisaalta lisätoimenpiteet itsemme ja läheistemme suojaamiseksi ovat...
Uusia tuotteita ja palveluita etsitään ruokamatkailukilpailulla
Korona on pakottanut suomalaiset yritykset etsimään uusia ratkaisuja ruokapalvelujen tuottamiseen. Näitä ratkaisuja ja uusia keksintöjä etsitään nyt kärkituotteiden lisäksi ruokamatkailukilpailulla, joka järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Yritykset voivat...
Viikon päästä vietetään Kalakeittopäivää
Kansallista kalakeittopäivää vietetään joka vuosi helmikuun toisena tiistaina. Tänä vuonna päivämäärä on 9. helmikuuta. Kalakeittopäivällä on joka vuosi ollut oma teemansa, joka tällä kertaa on Kotikeittiön kalakeitto. – Monet tekevät tällä hetkellä etätöitä....
Miten kunta voi edistää kalataloutta? Uusikaupunki näyttää esimerkkiä
udenkaupungin kaupunki selvitti kehittämishankkeessa omistamiensa vesialueiden soveltuvuutta kalankasvatukseen. Työn tuloksena tunnistettiin ja arvioitiin mahdollisia kasvatuspaikkoja sekä luotiin yleinen toimintamalli, jolla vesialueita omistava kaupunki voi edistää...