Pitkään odotettu muuttomme on ovella! Hakuninmaan rajatarkastusasema muuttaa Vuosaaren satamaan 1.3.2021.

EU:n ulkopuolisista maista tuotavien eläinperäisten elintarvikkeiden ja tuotteiden rajatarkastukset siirtyvät 1.3.2021 alkaen uudelle rajatarkastusasemalle. Samaan aikaa toiminta Hakuninmaan (Kuninkaantammi) rajatarkastusasemalla päättyy.

Muuttoon liittyvien järjestelyjen takia Vuosaaren uusi rajatarkastusasema on suljettuna 1. –2.3.2021 ja aloittaa toimintansa keskiviikkona 3.3.2021 osoitteessa Seilorinkatu 13, rakennus V28, 00980 Helsinki. Rakennus sijaitsee Tullin tarkastusrakennuksen vieressä. Rajatarkastuksen puhelinnumero 040 146 7551 ja sähköpostiosoite rajatarkastus@ruokavirasto.fi säilyvät ennallaan.
Rajatarkastus tapahtuu Vuosaaressa jatkossa käytännössä seuraavasti: Tarkastettavan kontin paperit on tuotava aukioloaikana toimiston odotustilassa olevaan laatikkoon. Tämän jälkeen ajoneuvo peruutettava laituriin. Kontteja ei voi jättää kauemmas avattavaksi. Kulku toimistoon autosta tapahtuu ulkokautta, rakennuksen läpi kulkeminen on kielletty. Rajatarkastusaseman ollessa suljettuna, paperit voi jättää etuoven yhteydessä olevaan postilaatikkoon.

Korona-aikana suosittelemme käyttämään kasvomaskia rajatarkastusasemalla asioitaessa.

Lähde; Ruokavirasto