Kansallista kalakeittopäivää vietetään joka vuosi helmikuun toisena tiistaina. Tänä vuonna päivämäärä on 9. helmikuuta. Kalakeittopäivällä on joka vuosi ollut oma teemansa, joka tällä kertaa on Kotikeittiön kalakeitto.

– Monet tekevät tällä hetkellä etätöitä. Kalakeitto on nopea valmistaa ja siksi se sopii lounasruoaksi mainiosti. Monet keitot vielä vain paranevat, kun niitä lämmittää uudestaan myöhemmin, joten soppaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi, vinkkaa Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Teeman kunniaksi Pro Kala järjesti myös kotikokeille suunnatun reseptikilpailun, jossa etsittiin Vuoden kalakeittoa. Voittajaksi kruunattiin kukkakaali-siikakeiton resepti. Sen sekä finaaliin yltäneet neljä muutta keittoreseptiä kuvineen löytyvät Kalakeittopäivän nettisivuilta osoitteesta www.kalakeittopaiva.fi.

Kalakeittopäivään osallistuminen on helppoa ja herkullista: valitse lounaaksi tai päivälliseksi kalakeittoa! Kuvan kalakeittopäivän vietosta voi jakaa somessa tunnisteella #kalakeittopäivä.

– Viime vuosina sosiaalinen media on ollut täynnä kalakeittokuvia, ja sama varmasti toistuu tänäkin vuonna, Partanen sanoo.

Ei ole väliä, ostaako kalakeiton valmiina tai tekeekö sen itse.

– Jokainen tapa syödä kalakeittoa on oikea. Keitto voi olla valmiskeitto, ravintolassa nautittu, nopeasti puolivalmisteita käyttäen tehty tai alusta asti itse tehtyyn liemeen valmistettu, Partanen toteaa.

Kalakeittoreseptejä löytyy Pro Kalan reseptipankista kymmeniä.

– Kalakeiton hienouksia on se, miten kaikilla eri tavoilla sen voi valmistaa. Perinteiset kermainen ja kirkaslieminen keitto ovat klassikoita, mutta kokeilla voi myös vaikkapa tomaattista bouillabaissea tai kookosmaidosta makua saavaa aasialaishenkistä keittoa.

Lähde; Pro Kala ry 2.2.2020