Pihvejä, sushia, perulaisia makuja – silakasta on moneksi!
Helsingin vanhin perinnetapahtuma, Stadin silakkamarkkinat, alkaa tämän viikon sunnuntaina. Markkinoilta voi ostaa erilaisia kalaherkkuja suoraan kalastajilta sekä tutustua muihin saariston antimiin ja tuotteisiin. Vuonna 2000 suomalaiset söivät Luonnonvarakeskuksen...
Tiedätkö, mitä eroa on lohella ja kirjolohella?
Lohiruoat kuuluvat monen suosikkiruokiin. Reseptejä löytyy jokaiseen makuun: uunilohta, pariloitua lohta, lohimedaljonkeja, lohikeittoa, savustettua, graavattua ja niin edelleen. Ruokaohjeissa puhutaan usein ihan vaan lohesta, mutta kaupassa vastaan tuleekin merilohta...
Suomalaisen ruoan päivän kunniaksi kotimaista kalaa
Keskiviikkona 4.9. vietetään ensimmäistä kertaa Hyvää Suomesta -merkin järjestämää suomalaisen ruoan teemapäivää. Syyskuu on kalan ystävälle herkullista aikaa: kesän jälkeen alkaa taas monen pyydetyn kalan sesonkiaika! Pyydetyllä kalalla on sesonkinsa, aivan kuten...
Elintarviketeollisuus: Ollaan ylpeitä suomalaisesta ruoasta
Suomalainen ruoka nostetaan parrasvaloihin keskiviikkona 4. syyskuuta, kun maassamme vietetään ensi kertaa Suomalaisen ruoan päivää. Huomionosoitus on enemmän kuin paikallaan, sillä suomalaisella ruoalla on pitkä lista vahvuuksia puolellaan: ruokamme on turvallista,...
Elintarvikkeiden alkuperämerkinnät
Elintarvikkeiden pakkausmerkintäsäädökset edellyttävät, että pakkauksessa ilmoitetaan valmistajan, pakkaajan tai EU:ssa toimivan myyjän nimi ja osoite. Lisäksi on ilmoitettava tarkemmat tiedot elintarvikkeen alkuperämaasta, jos sen ilmoittamatta jättäminen voi johtaa...
Yhteisen ruokapöydän johtoon Reijo Karhinen
Ruoka-alan uuden keskustelufoorumin tavoitteena on saada kaikki ruokajärjestelmän toimijat puhaltamaan yhteen hiileen. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on kutsunut hallitusohjelman mukaisen yhteisen ruokapöydän puheenjohtajaksi vuorineuvos Reijo Karhisen....
SUOMALAISEN RUOAN PÄIVÄ 4.9.2019
Suomessa vietetään Suomalaisen ruoan päivää ensimmäistä kertaa. Me, Suomen Keittiömestarit olemme hyvillämme siitä, että suomalainen ruoka saa ansaitsemansa huomion ja oman päivänsä. Toivomme, että juhlapäivänä keittiömestarit, kokit ja kaikki ruokaa tekevät niin...
Hampurilainen maistuu myös kalaisana versiona
Oletko koskaan tavannut ihmistä, joka ei pidä hampurilaisista? Tuskinpa. Niin eri ravintoloista saatavissa kuin kotona tehtävissäkin hampurilaisissa on valinnanvaraa niin laajasti, että jokaisella on varmasti oma lempparihamppari. Hampurilainen mielletään yleensä...
KALAHERKUT HALTUUN -HANKE TUTUSTUTTAA KOTIMAISEEN KALAAN
Kalaherkut haltuun -hankkeessa koululaiset perkaa, paistaa ja maistaa kotimaista kalaa sekä tutustuvat kalaruuan alkulähteille Satakunnassa keväällä 2019 käynnistynyt Kalaherkut haltuun -hanke on jatkona Kalaoppia kouluihin -hankkeelle, jossa koululaiset tutustuivat...
Lohta A- vai D-fileenä? Kirjain kertoo leikkausasteen
Kirjolohta ja lohta fileenä ostaessa törmää siihen, että fileen edessä on kirjain A:n ja E:n väliltä. Joku voi virheellisesti luulla, että kyseessä olisi fileen laadusta tai kalan tuoreudesta kertova merkintä, mutta tästä ei ole kyse! Fileissä on erilaisia...