Pihvejä, sushia, perulaisia makuja – silakasta on moneksi!

Helsingin vanhin perinnetapahtuma, Stadin silakkamarkkinat, alkaa tämän viikon sunnuntaina. Markkinoilta voi ostaa erilaisia kalaherkkuja suoraan kalastajilta sekä tutustua muihin saariston antimiin ja tuotteisiin. Vuonna 2000 suomalaiset söivät Luonnonvarakeskuksen...

lue lisää

Tiedätkö, mitä eroa on lohella ja kirjolohella?

Lohiruoat kuuluvat monen suosikkiruokiin. Reseptejä löytyy jokaiseen makuun: uunilohta, pariloitua lohta, lohimedaljonkeja, lohikeittoa, savustettua, graavattua ja niin edelleen. Ruokaohjeissa puhutaan usein ihan vaan lohesta, mutta kaupassa vastaan tuleekin merilohta...

lue lisää

Suomalaisen ruoan päivän kunniaksi kotimaista kalaa

Keskiviikkona 4.9. vietetään ensimmäistä kertaa Hyvää Suomesta -merkin järjestämää suomalaisen ruoan teemapäivää. Syyskuu on kalan ystävälle herkullista aikaa: kesän jälkeen alkaa taas monen pyydetyn kalan sesonkiaika! Pyydetyllä kalalla on sesonkinsa, aivan kuten...

lue lisää

Elintarviketeollisuus: Ollaan ylpeitä suomalaisesta ruoasta

Suomalainen ruoka nostetaan parrasvaloihin keskiviikkona 4. syyskuuta, kun maassamme vietetään ensi kertaa Suomalaisen ruoan päivää. Huomionosoitus on enemmän kuin paikallaan, sillä suomalaisella ruoalla on pitkä lista vahvuuksia puolellaan: ruokamme on turvallista,...

lue lisää

Elintarvikkeiden alkuperämerkinnät

Elintarvikkeiden pakkausmerkintäsäädökset edellyttävät, että pakkauksessa ilmoitetaan valmistajan, pakkaajan tai EU:ssa toimivan myyjän nimi ja osoite. Lisäksi on ilmoitettava tarkemmat tiedot elintarvikkeen alkuperämaasta, jos sen ilmoittamatta jättäminen voi johtaa...

lue lisää

Yhteisen ruokapöydän johtoon Reijo Karhinen

Ruoka-alan uuden keskustelufoorumin tavoitteena on saada kaikki ruokajärjestelmän toimijat puhaltamaan yhteen hiileen. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on kutsunut hallitusohjelman mukaisen yhteisen ruokapöydän puheenjohtajaksi vuorineuvos Reijo Karhisen....

lue lisää

SUOMALAISEN RUOAN PÄIVÄ 4.9.2019

Suomessa vietetään Suomalaisen ruoan päivää ensimmäistä kertaa. Me, Suomen Keittiömestarit olemme hyvillämme siitä, että suomalainen ruoka saa ansaitsemansa huomion ja oman päivänsä. Toivomme, että juhlapäivänä keittiömestarit, kokit ja kaikki ruokaa tekevät niin...

lue lisää

Hampurilainen maistuu myös kalaisana versiona

Oletko koskaan tavannut ihmistä, joka ei pidä hampurilaisista? Tuskinpa. Niin eri ravintoloista saatavissa kuin kotona tehtävissäkin hampurilaisissa on valinnanvaraa niin laajasti, että jokaisella on varmasti oma lempparihamppari. Hampurilainen mielletään yleensä...

lue lisää

KALAHERKUT HALTUUN -HANKE TUTUSTUTTAA KOTIMAISEEN KALAAN

Kalaherkut haltuun -hankkeessa koululaiset perkaa, paistaa ja maistaa kotimaista kalaa sekä tutustuvat kalaruuan alkulähteille Satakunnassa keväällä 2019 käynnistynyt Kalaherkut haltuun -hanke on jatkona Kalaoppia kouluihin -hankkeelle, jossa koululaiset tutustuivat...

lue lisää

Lohta A- vai D-fileenä? Kirjain kertoo leikkausasteen

Kirjolohta ja lohta fileenä ostaessa törmää siihen, että fileen edessä on kirjain A:n ja E:n väliltä. Joku voi virheellisesti luulla, että kyseessä olisi fileen laadusta tai kalan tuoreudesta kertova merkintä, mutta tästä ei ole kyse! Fileissä on erilaisia...

lue lisää