Oletko koskaan tavannut ihmistä, joka ei pidä hampurilaisista? Tuskinpa. Niin eri ravintoloista saatavissa kuin kotona tehtävissäkin hampurilaisissa on valinnanvaraa niin laajasti, että jokaisella on varmasti oma lempparihamppari.

Hampurilainen mielletään yleensä epäterveelliseksi. Kotona tästä suosikkiruoasta saa kuitenkin helposti terveellisen ja maistuvan version kiinnittämällä huomiota eri raaka-aineisiin ja komponentteihin.

Hampurilaissämpylä on vähintään yhtä tärkeä osa hampurilaista kuin sen sisältämät täytteetkin. Sämpyläksi voi valita täysjyväversion. Kun täytteeksi laittaa muutakin kuin pihvin ja mausteet, tulee ateriasta monipuolisempi.

Pihvi on hampurilaisessa tietysti monelle se merkittävin osa. Tiesitkö, että hampurilaisen nimi tulee Hampurissa tehdyistä jauhelihapihveistä? Yhdysvalloissa näitä sämpylän välissä olevia hampurinpihvejä kehitettiin edelleen, ja viimeistään maan pikaruokalaketjut tekivät hampurilaisesta ympäri maailmaa tunnetun ruokalajin.

Pihvin ei kuitenkaan tarvitse olla jauhelihaa. Hampurilaisen väliin sopii mainiosti myös kalapihvi! Kalapihvejä saa valmiina, mutta niiden tekeminen onnistuu myös kotikeittiössä.

Kalahampurilaiseen sopivat muiksi täytteiksi raikas salaatti, remoulade-kastike ja pirskahdus sitruunamehua.

Lähde; Pro Kala ry 20.8.2019