Monta lientä, monta kalavaihtoehtoa – oletko valmis kansalliseen kalakeittopäivään?
Kansallista kalakeittopäivää vietetään vajaan kahden viikon päästä, helmikuun toisena tiistaina 11.2.2020. Sekä kotikokkien että ammatikseen ruokaa tekevien soppakattilat täyttyvät silloin erilaisista kalakeitoista. Tämän vuoden teema on Monessa liemessä keitetty....
Vuoden Kalakauppa 2020
Vuoden Kalakauppa 2020 on Suomen Kalakauppiasliiton järjestämä kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta palvelevaa kalatiskiä. Kriteereinä ovat muun muassa ensiluokkainen palvelu, osaavin henkilökunta, kattavin valikoima ja houkuttelevin esillepano. Kisassa eniten...
Ammattikalastuksen salat tutuiksi
Suomen Ammattikalastajaliitto tiedotti keskiviikkona 22.1. juhlistavansa 40. toimintavuottaan julkaisemalla paitsi historiastaan kertovia artikkeleita, myös suurelle yleisölle suunnattuja tietoiskuja ammattikalastuksen maailmasta. Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja...
SAKL 40 vuotta
Suomen Ammattikalastajaliitto SAKL ry perustettiin vuonna 1980. Liitto on toiminut suomalaisen ammattikalastajan ja kalastuselinkeinon edustajana nyt 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi käännämme katseita taaksepäin ja esittelemme vuoden mittaan liiton historiaa sekä...
Nyt etsitään Suomen parasta kalakauppaa – ILMOITTAUDU mukaan!
Mistä löytyy Suomen paras kalakauppa? Vuoden Kalakauppa 2020 -kilpailussa etsitään Suomen parasta palvelevaa kalatiskiä. Kilpailun tavoitteena on nostaa palvelutiskien osaavia ammattilaisia parrasvaloihin ja vahvistaa maukkaan kalan roolia suomalaisten ruokapöydissä....
Monessa liemessä keitetty kala valloittaa Suomen tiistaina 11. helmikuuta
Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuun toisena tiistaina, tänä vuonna 11. helmikuuta. Yksi Suomen herkullisimmista ruokateemapäivistä saa kattilat porisemaan ja veden herahtamaan kielelle. Kalakeittopäivän 2020 teema on Monessa liemessä keitetty. Teetkö...
Kalaviikko 2020
Kalaviikko 19. - 20.3 2020 Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku https://kalaviikko.fi/ Lähde; Suomen Kalakauppiasliitto ry
Kalatalouspolitiikan tavoitteena alkutuotannon kehittäminen
Suomen kalatalouspolitiikan strategisena tavoitteena on luoda kalataloudelle kilpailukykyinen toimintaympäristö, joka kannustaa ja mahdollistaa alan arvoketjun kestävän kasvun ja uudistumisen. Erityisenä painopisteenä on ollut kotimaisen kalastuksen ja vesiviljelyn...
Joulun maustesilakkaherkut voi tehdä myös itse
Kauppojen hyllyiltä löytää erilaisia marinoituja kalaherkkuja. Esimerkiksi suutarinlohi, joka nimestään huolimatta on silakoista tehty, on klassikko ja yksi Uudenmaan kymmenestä maakuntaruoasta. Muun muassa Helsingissä ja Naantalissa se on myös nimetty...
Ruokahävikin torjuntaa tehostetaan, Suomen malli esillä komissiossa
Vuoden 2020 alusta lähtien Euroopan unionin jäsenmaiden on raportoitava elintarvikejätteensä Euroopan komissiolle. Brysselissä 12.12. järjestettävässä Time’s up for food waste -konferenssissa julkaistaan komission suositukset hävikin ja elintarvikejätteen...