Uudistettu elintarvikemarkkinalaki tuo tasapainoa ruokajärjestelmään
Hallituksen esitys elintarvikemarkkinalain uudistamisesta on hyväksytty valtioneuvoston istunnossa 29.10.2020. Voimaan tullessaan laki antaa kaupankäyntiin selkeät pelisäännöt ja tasapainottaa ruokajärjestelmän neuvotteluasemia. Lain avulla voidaan puuttua entistä...
Kalapasta on helppo ja nopea arkiruoka
Arkiruoan reseptiltä vaaditaan paljon. Ruoan olisi hyvä olla paitsi tietysti maittavaa, myös helppoa ja nopeaa valmistaa. Avuksi tulevat kala ja pasta: molemmat valmistuvat nopeasti, ja niiden yhdistelmä on herkullinen! Italiassa mereneläväpastat ovat suosittuja, ja...
Suomen Kalakauppiasliitto ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous 5.11.2020
Suomen Kalakauppiasliitto ry:n yhdistetty kevät- ja syyskokous pidetään 5.11.2020 klo 18.00. Kokouspaikka: Break Sokos Hotelli Flamingo Osoite: Tasetie 8, 01510 Vantaa Ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkistus klo 17.50 Tervetuloa! SUOMEN KALAKAUPPIASLIITTO ry...
Elintarviketeollisuus mukana valtakunnallisessa ruokahävikkikampanjassa
Biojätteen lajittelu ja hävikin vähentäminen ovat osa elintarviketeollisuudessa tehtävää materiaalitehokkuustyötä. Aihe saa lisäpontta tänään alkavasta kampanjasta. Suomalaisessa elintarvikeketjussa syntyy vuosittain noin 400–500 miljoonaa kiloa hävikkiä. Viidennes...
Pro Kala ry lanseeraa Vuoden kalakeitto -kilpailun kotikokeille
Kalakeittopäivä on Pro Kala ry:n ideoima ruokateemapäivä, jota vietetään vuosittain helmikuun toisena tiistaina. Vuoden 2021 kalakeittopäivää varten lanseerataan nyt Vuoden kalakeitto -kilpailu, jossa etsitään Suomen parasta kalakeittoreseptiä. Teemana on Kotikeittiön...
Herkuttele vaalealla kalalla: ahventa, siikaa ja kuhaa on nyt hyvin tarjolla
Syksyllä sesongissa ovat useat kalalajit. Kalastajat ovat kertoneet, että ahven, siika ja kuha käyvät nyt hyvin pyydyksiin. Ahven Suomen kansalliskala ahven on yleisin kalalajimme. Se on petokala, joka elää sekä järvissä että rannikoiden murtovesissä. Ahvenen liha on...
Miksi kalaa on tarjolla nyt paremmin kuin kesällä?
Keskikesällä voi kalatiskillä odottaa yllätys. Kasvatettua kalaa löytyy toki vuoden ympäri, mutta pyydettyä luonnonkalaa voi olla heikommin saatavissa. Voisi luulla, että lämpimällä ja kauniilla säällä kalastajan työ sujuisi helpommin, mutta näin ei kuitenkaan ole....
Suomalaisen ruokaketjun menestystekijä
Ruoka-ala on Suomen ensimmäinen toimiala, jossa koko arvoketjun toimijat raaka-aineen tuotannosta kuluttajarajapintaan ovat määritelleet toimenpiteet päästötavoitteiden saavuttamiseksi. Ilmastotiekarttansa 7.10. esitelleiden ruoka-alan toimijoiden mukaan Suomella on...
Silakka käy taas pyydyksiin
Silakkaa pyydetään periaatteessa ympäri vuoden, mutta keskikesällä lämpimien vesien aikaan kala ei käy helposti pyydyksiin ja siksi saatavuus on rajoitetumpaa. Syksyn tullessa saatavuus taas paranee. Silakka on kaupallisen kalastuksen tärkein saaliskala niin määrän...
Vuoden Kalakauppa ylsi kuin ylsikin shortille Finnish Comms Awardesissa!
Finnish Comms Awards -kilpailun loppusuoralle valittiin 49 viestintäkonsultoinnin asiakastyötä 14 eri toimistosta. Kilpailuun palautettiin ennätysmäärä töitä koronasta huolimatta. Voittajat julkistetaan Finnish Comms Awards -gaalassa torstaina 29. lokakuuta. Finnish...