Kalastus poistaa ravinteita Itämerestä

Suomalainen kalankasvatus on tehnyt erinomaista työtä ympäristön näkökulmasta, sillä kahden viime vuosikymmen aikana ravinnekuormitus on alentunut noin 70 prosenttia. Kalankasvatuksen osuus on enää noin prosentin Itämeren koko ravinnekuormasta, kertoo MMM:n...

lue lisää

Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Kalaneuvoksella haetaan kovaa kasvua ja liiketoiminnan kannattavuuden parantamista, strategisten kulmakivien; viennin kasvattamisen ja brändin vahvistamisen tuella.Kalaneuvoksen perustaja ja toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen on kasvattanut...

lue lisää

Kalaruoka tekee hyvää myös ympäristölle

Tällä viikolla vietetään sekä Itämeripäivää (torstai 26.8.) että Suomen luonnon päivää (lauantai 28.8.) Molempia päiviä voi juhlistaa kokkaamalla kalaa, sillä kalaruoka on todellista ekoruokaa! Rehevöityminen on yksi Itämerta vaivaavista ongelmista. Rehevöitymistä...

lue lisää

Kala on terveellistä monesta syystä

Kala on terveellistä, sen varmasti tietää jokainen. Suositus on, että kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Mutta mikä kalasta tekee niin terveellistä? Tässä tärkeimmät tekijät listattuna!  1. Kala on verraton D-vitamiinin...

lue lisää

Savukala on pikaruokaa parhaimmillaan

Harva herkku on valmis yhtä nopeasti kuin savukala: avaa vain paketti ja nauti! Sekä lämmin- että kylmäsavukaloja löytyy moneen makuun, mutta tiesitkö, ettei kalan savustaminen itsekään vie kovin kauaa? Siinä missä monia lihoja pitää savustaa tuntikausia, kala on...

lue lisää

Ravustuskausi tulee, oletko valmis?

Monelle suomalaiselle ravustus ja ravuilla herkuttelu on kesän kohokohta. Nyt odotus palkitaan, sillä ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Etenkin ilta ja yö ovat parasta ravustusaikaa, mutta saksiniekka kävelee...

lue lisää