Kalastus poistaa ravinteita Itämerestä
Suomalainen kalankasvatus on tehnyt erinomaista työtä ympäristön näkökulmasta, sillä kahden viime vuosikymmen aikana ravinnekuormitus on alentunut noin 70 prosenttia. Kalankasvatuksen osuus on enää noin prosentin Itämeren koko ravinnekuormasta, kertoo MMM:n...
Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu
Kalaneuvoksella haetaan kovaa kasvua ja liiketoiminnan kannattavuuden parantamista, strategisten kulmakivien; viennin kasvattamisen ja brändin vahvistamisen tuella.Kalaneuvoksen perustaja ja toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen on kasvattanut...
Kalaruoka tekee hyvää myös ympäristölle
Tällä viikolla vietetään sekä Itämeripäivää (torstai 26.8.) että Suomen luonnon päivää (lauantai 28.8.) Molempia päiviä voi juhlistaa kokkaamalla kalaa, sillä kalaruoka on todellista ekoruokaa! Rehevöityminen on yksi Itämerta vaivaavista ongelmista. Rehevöitymistä...
Kala on terveellistä monesta syystä
Kala on terveellistä, sen varmasti tietää jokainen. Suositus on, että kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Mutta mikä kalasta tekee niin terveellistä? Tässä tärkeimmät tekijät listattuna! 1. Kala on verraton D-vitamiinin...
Uudet hankkeet vauhdittavat vajaasti hyödynnettyjen kalojen ruokakäyttöä
Suomalaisten lautasille on tulossa tarjolle entistä enemmän särkeä, silakkaa, muikkua ja muita vajaasti hyödynnettyjä kaloja. Taustalla on kalatalouden yrityksille suunnattu miljoonan euron kehittämisrahoitus, jonka turvin kuusi yritystä pääsee toteuttamaan ideoitaan...
Tunnetko jo särjen, muikun ja muut kotimaisen ilmastoruoan tähdet?
Kotimainen kala on tulevaisuuden ruokaa. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia elintarvikkeiden ilmasto- ja ympäristövaikutuksista, terveellisyydestä ja lähiruoasta. Vaikka suomalaisten syömästä kalasta suurin osa on edelleen ulkomaista, kotimainen kala on kovassa...
Savukala on pikaruokaa parhaimmillaan
Harva herkku on valmis yhtä nopeasti kuin savukala: avaa vain paketti ja nauti! Sekä lämmin- että kylmäsavukaloja löytyy moneen makuun, mutta tiesitkö, ettei kalan savustaminen itsekään vie kovin kauaa? Siinä missä monia lihoja pitää savustaa tuntikausia, kala on...
Ravustuskausi tulee, oletko valmis?
Monelle suomalaiselle ravustus ja ravuilla herkuttelu on kesän kohokohta. Nyt odotus palkitaan, sillä ravustuskausi käynnistyy heinäkuun 21. päivä kello 12 ja jatkuu lokakuun viimeiseen päivään. Etenkin ilta ja yö ovat parasta ravustusaikaa, mutta saksiniekka kävelee...
Kotimaisen kalan edistämisohjelma hyväksyttiin – kalan syönnistä hyötyy terveys, vesistöt ja talous
Valtioneuvosto hyväksyi tänään 8.7.2021 Kotimaisen kalan edistämisohjelman, jonka tavoitteena on saada suomalaiset syömään keskimäärin 2,5 kala-annosta viikossa vuoteen 2035 mennessä. Erityisesti halutaan lisätä kotimaisen kestävästi tuotetun kalan kulutusta. Tällä...
Suomalainen kala ei pärjää kaupassa Norjan lohelle – tutkija haluaa lisätä kotimaisen kirjolohen kasvatusta sekä silakkasaaliita
Vain vajaa viidennes suomalaisten syömästä kalasta on kotimaista. Suomalaista kalaa ei ole riittävästi tarjolla, ja esimerkiksi kotimaisten luonnonkalojen saatavuus vaihtelee sesongeittain. Niukka tarjonta nostaa myös hintoja. Suomalaiset syövät yhä enemmän kalaa,...