Kotimaisista raaka-aineista valmistuu vastuullista kouluruokaa
Millaista ruokaa paikkakuntasi kouluissa tarjotaan? Kouluruuan vastuullisuuden moniin eri vaatimuksiin vastataan, kun keittiöt hankkivat kotimaista, lähellä tuotettua ruokaa. Vastuullisuus ja kotimaisuus kulkevat käsi kädessä. Hankintalaki muuttui vuonna 2016, ja...
Yhden astian kalaruoat helpottavat arkea
Joskus arjen kiireiden painaessa päälle pienetkin helpotukset ovat tarpeen. Monet herkulliset ja terveelliset kala-ateriat voi tehdä yhden astian taktiikalla. Kun koko ruoka valmistuu samaa vuokaa tai kasaria käyttämällä, tiskiä syntyy vähemmän. Jos haluat todella...
Kalaneuvoksen yrittäjäperhe vahvistaa Suomen kalatoimialaa ostamalla virolaisomisteisen Heimon Kala Oy:n
Kalaneuvoksen yrittäjäperhe vahvistaa Suomen kalatoimialaa ostamalla virolaisomisteisen Heimon Kala Oy:nHukkasen yrittäjäperheen omistamat Kalaneuvos ja Nordic Trout ostavat kalankasvatusta ja -jalostusta harjoittavan virolaisomisteisen Heimon Kala Oy:n. ”Haluamme...
Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta
Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Helmikuuhun 2022 mennessä hygieniapasseja on myönnetty lähes 1 358 000 kappaletta. Elintarvikehygienian perusasiat ovat tuttuja jo suurelle joukolle suomalaisia. Ruokaa osataan käsitellä...
Vuoden 2022 Kalakeittopäivä tarjoaa vaihtelua lohikeitolle
Kansallista Kalakeittopäivää vietetään ensi viikon tiistaina 8.2. jo viidennen kerran. Joka vuosi helmikuun toisena tiistaina suomalaisten suosikkiruokiin kuuluvaa kalakeittoa juhlistetaan eri teemalla. Tänä vuonna esiin on nostettu korealainen kalakeitto, ja sille...
Elintarvikeyritykset avaavat ovensa nuorille virtuaalisesti
Elintarviketeollisuusliitto järjestää tänä vuonna yläkoululaisille virtuaalisen tutustumisen elintarvikeyrityksiin. Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan...
Kalakeittopäivänä 8.2. syödään korealaista Kalasoppaa Namnamnam!
Korealainen kulttuuri on kovassa suosiossa niin popin kuin ruoankin osalta. Tämän vuotinen Kalakeittopäivä onkin saanut innoituksensa molemmista, sillä nyt jos koskaan suomalaiset kaipaavat väriä ja vaihtelua arkeen. Olemme luoneet herkullisen Kalasoppaa Namnamnam...
Tiistaina 8.2.2022 syödään kalasoppaa!
Tiistaina 8.2.2022 syödään kalasoppaa! Tänä vuonna kalakeittopäivää vietetään korealaista Mal-gun Tang -kalakeittoa valmistamalla ja nauttimalla. Kalasoppaa namnam - biisi ja siihen animoitu video sekä reseptivideo julkaistaan Kalakeittopäivän sivuilla...
Suomalaisella kalalla on hyvä maine Saksassa ja Ranskassa
Pro Kala ry:n teettämästä kuluttajatutkimuksesta selviää, että saksalaiset ja ranskalaiset pitävät suomalaisia kalatuotteita arvossaan. Tutkimus toteutettiin kuluttajapaneelitutkimuksena joulu-tammikuussa 2021-2022 ja siihen vastasi 2001 saksalaista ja...
Kalan sesonki on sen liikkeistä kiinni
Sesonkien mukaan syöminen oli itsestään selvää sekä usein ainoa vaihtoehto ennen hedelmien ja kasvisten kasvihuoneviljelyä sekä niiden tuontia ulkomailta. Nyt sesonkiruoka on taas kaikkien huulilla. Sesonkien mukaan syömisessä on monia hyviä puolia: sesongissa olevat...