Yhden astian kalaruoat helpottavat arkea

Joskus arjen kiireiden painaessa päälle pienetkin helpotukset ovat tarpeen. Monet herkulliset ja terveelliset kala-ateriat voi tehdä yhden astian taktiikalla. Kun koko ruoka valmistuu samaa vuokaa tai kasaria käyttämällä, tiskiä syntyy vähemmän. Jos haluat todella...

lue lisää

Hygieniapassilla turvallista ruokaa jo 20 vuotta

Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Helmikuuhun 2022 mennessä hygieniapasseja on myönnetty lähes 1 358 000 kappaletta.  Elintarvikehygienian perusasiat ovat tuttuja jo suurelle joukolle suomalaisia. Ruokaa osataan käsitellä...

lue lisää

Vuoden 2022 Kalakeittopäivä tarjoaa vaihtelua lohikeitolle

Kansallista Kalakeittopäivää vietetään ensi viikon tiistaina 8.2. jo viidennen kerran. Joka vuosi helmikuun toisena tiistaina suomalaisten suosikkiruokiin kuuluvaa kalakeittoa juhlistetaan eri teemalla. Tänä vuonna esiin on nostettu korealainen kalakeitto, ja sille...

lue lisää

Elintarvikeyritykset avaavat ovensa nuorille virtuaalisesti

Elintarviketeollisuusliitto järjestää tänä vuonna yläkoululaisille virtuaalisen tutustumisen elintarvikeyrityksiin. Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan...

lue lisää

Tiistaina 8.2.2022 syödään kalasoppaa!

Tiistaina 8.2.2022 syödään kalasoppaa! Tänä vuonna kalakeittopäivää vietetään korealaista Mal-gun Tang -kalakeittoa valmistamalla ja nauttimalla. Kalasoppaa namnam - biisi ja siihen animoitu video sekä reseptivideo julkaistaan Kalakeittopäivän sivuilla...

lue lisää

Suomalaisella kalalla on hyvä maine Saksassa ja Ranskassa

Pro Kala ry:n teettämästä kuluttajatutkimuksesta selviää, että saksalaiset ja ranskalaiset pitävät suomalaisia kalatuotteita arvossaan. Tutkimus toteutettiin kuluttajapaneelitutkimuksena joulu-tammikuussa 2021-2022 ja  siihen vastasi 2001 saksalaista ja...

lue lisää

Kalan sesonki on sen liikkeistä kiinni

Sesonkien mukaan syöminen oli itsestään selvää sekä usein ainoa vaihtoehto ennen hedelmien ja kasvisten kasvihuoneviljelyä sekä niiden tuontia ulkomailta. Nyt sesonkiruoka on taas kaikkien huulilla. Sesonkien mukaan syömisessä on monia hyviä puolia: sesongissa olevat...

lue lisää