Kansallista Kalakeittopäivää vietetään ensi viikon tiistaina 8.2. jo viidennen kerran. Joka vuosi helmikuun toisena tiistaina suomalaisten suosikkiruokiin kuuluvaa kalakeittoa juhlistetaan eri teemalla. Tänä vuonna esiin on nostettu korealainen kalakeitto, ja sille sävellettiin oma biisi.

Oikeaa tapaa Kalakeittopäivän viettämiseen ei ole. Vaikka Pro Kala liputtaakin tänä vuonna korealaisen keiton puolesta, jokainen voi nauttia juuri sellaista soppaa, josta pitää.

– Halusimme tarjota vaihtoehdon ja saada kalakeitolle uusia ystäviä. Vaikka kermainen lohikeitto onkin herkullista, kaikki eivät siitä pidä. Korealaisen kalakeiton makumaailma on erilainen ja se on hyvää vaihtelua, kertoo Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Keiton resepti on tehty yhteistyössä ruokahifistelijä Dahn Kimin kanssa. Jotta kalakeiton ilosanoma leviäisi mahdollisimman laajalle ja reseptiin olisi helppo tarttua, siitä kuvattiin reseptivideo ja sävelletiin takuuvarmasti päähän soimaan jäävä biisi.

– Kalasoppaa Namnamnam -laulun sanojen avulla ruokakaupassa on helppo muistaa, mitä aineksia keittoon tarvitaan. Resepti on helppo valmistaa ja sitä voi myös tuunata omaan makuun sopivaksi: tulisemman keiton ystävä voi laittaa joukkoon gochujangia, Partanen vinkkaa.

Kalalajin voi valita sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keittoon sopivat niin ahven, kuha kuin siikakin. Myös pakastekalaa voi käyttää.

– Toivomme, että tänä vuonna myös kalakeittoa vierastavat lähtevät mukaan ja kokeilemaan tätä reseptiä. Lohikeiton ystävät voivat silti osallistua aivan kuten ennenkin: syömällä kalakeittoa ja jakamalla oman kalakeittohetkensä somessa tunnisteella #kalakeittopäivä, Partanen sanoo.

맛있게 드세요 eli hyvää ruokahalua!

Lähde; Pro Kala ry 2.2.2022