Suomalaiset haluaisivat syödä enemmän kotimaista villikalaa – Kalasta vastaus ruokamurrokseen?
Suurin osa suomalaisista haluaisi syödä enemmän kotimaista kalaa. Kaksi kolmesta voisi lisätä varsinkin silakan ja hauen, mutta yli puolet myös särjen syöntiä. Nämä tiedot ilmenevät Yle Luonnon Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kiinnostus kotimaiseen kalaan...
Kalan nahka ja puu suojaavat tulevaisuudessa elintarvikkeita
Pakkausmuovia korvaavia biomassoja tutkitaan vilkkaasti. Tutkijat muistuttavat, että jos koko ruokaketju halutaan saada kestäväksi, täytyy ruokahävikkiä pienentää. Tulevaisuudessa entistä suurempi osa elintarvikkeista pakataan biopohjaisiin pakkausmateriaaleihin....
Vuoden suurin elintarviketeollisuuden investointi on tehty Kalaneuvoksen tehtaalle Sastamalaan.
Kotimainen kalanjalostus on keskittynyt kahden suuren perheyrityksen ympärille. Oululainen Hätälä ja Hukkasen suvun Kalaneuvos Sastamalassa tuottavat suurimman osan kuluttajille päätyvistä kalajalosteista. Markkinoilla on myös ulkomaisessa omistuksessa olevien...
Ruokahävikki hyötykäyttöön: tee kalaliemi itse!
Kuulostaako tutulta? Päätät herkutella, ja kaupan kalatiskiltä mukaasi lähtee kokonainen kala. Fileeraamisen jälkeen keittiön tasolle jäävät perkeet, jotka eivät sellaisinaan pannulle tai uuniin oikein sovi. Jos olet aiemmin kipannut perkeet biojätteeseen, malta tovi!...
Kuka on Suomen Seafood Chef 2020?
Kalaruoka kuuluu vahvasti suomalaiseen ruokaperinteeseen. Itämeri ja tuhannet järvemme tarjoavat upeita raaka-aineita, joista kokit ympäri maata loihtivat mitä upeampia annoksia. Ensi vuonna selviää, kuka suomalaisista ammattilaisista ansaitsee itselleen ensimmäisen...
Kohti uutta – yhteisen ruokapöydän jäsenet nimitetty
Maa- ja metsätalousministeriö on 11.11.2019 asettanut hallitusohjelman mukaisesti yhteinen ruokapöytä -keskustelufoorumin hallituskauden mittaiselle toimikaudelle. Yhteisen ruokapöydän tavoitteena on tarjota ruokajärjestelmän keskeisille osapuolille mahdollisuus...
Järvenpään Citymarket on maailman paras ruokakauppa
Suomen Kalakauppiasliitto ry onnittelee CM-Järvenpään kauppiasta Markku Hautalaa sekä henkilökuntaa saamastaan kansainvälisestä tunnustuksesta. HS-kirjoitus 8.11.2019 JÄRVENPÄÄN K-Citymarket sai kansainvälistä tunnustusta, kun brittiläinen tutkimus- ja...
Kuluttajatutkimus: neljä viidestä suomalaisesta haluaisi syödä enemmän kalaa
Pro Kala ry:n teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan lähes jokainen suomalainen syö kalaa: 94 prosenttia vastaajista kertoi kalan kuuluvan ruokavalioonsa. Vain kolmannes vastaajista syö kalaa suositusten mukaan eli vähintään kaksi kertaa viikossa, mutta kuitenkin jopa...
Silakan myrkkypitoisuus on laskenut selvästi – isokin silakka alittaa jo raja-arvot
Uusilla mittaustuloksilla voi olla suurta merkitystä silakan viennille ja syöntirajoituksille. Itämereltä pyydetty silakka sisältää yhä vähemmän ympäristömyrkyiksi määriteltyjä dioksiineja ja PCB-yhdisteitä. THL:n tänään julkaisemissa uusissa mittaustuloksissa...
Kalaviikko järjestetään 19.-20.3.2020 Turussa
Seuraava Kalaviikko järjestetään 19.-20.3.2020 Radisson Blu Marina Palace hotellissa Turussa. Varaa jo kyseinen ajankohta Kalaviikolle! Suomen Kalakauppiasliitto toimii vastuullisena järjestäjänä. Lähde; Suomen Kalakauppiasliitto ry