Kalaruoka kuuluu vahvasti suomalaiseen ruokaperinteeseen. Itämeri ja tuhannet järvemme tarjoavat upeita raaka-aineita, joista kokit ympäri maata loihtivat mitä upeampia annoksia. Ensi vuonna selviää, kuka suomalaisista ammattilaisista ansaitsee itselleen ensimmäisen Seafood Chef -tittelin.

Seafood Chef on Pro Kala ry:n ja Food Camp Finlandin lanseeraama kilpailu, jossa etsitään Suomen taitavinta kala- ja äyriäiskokkia. Tuomaristo valitsee keittiömestari Pekka Terävän johtamana esikarsinnasta neljä kilpailijaa Gastro Helsinki -tapahtumassa käytävään finaaliin.

– Kala koetaan usein turhaan liian haastavaksi raaka-aineeksi, toteaa Terävä.

Kilpailulla halutaan paitsi korostaa kalojen ja äyriäisten erinomaisuutta raaka-aineena, myös kannustaa ammattikokkeja kalan- ja äyriäisten valmistamiseen ja tarjoamiseen entistä enemmän.

– Kala on raaka-aineena ainutlaatuisen monipuolinen. Se taipuu mihin tahansa maailman keittiöistä, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen toteaa.

Hakuohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät kilpailun nettisivuilta osoitteesta www.seafoodchef.fi. Esikarsinta on käynnissä nyt ja päättyy 19.1.2020. Tuomaristo valitsee suoraan finaaliin neljä kilpailijaa annoskuvan ja reseptin perusteella. Finaalissa 13.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos sekä alkuruoka.

Kilpailun järjestävät Pro Kala ry ja Food Camp Finland. Lisäksi kilpailua ovat mahdollistamassa pääyhteistyökumppanit Benella, Chipsters, Electrolux, Medanta ja Gastro Helsinki.

Lisätiedot

Lisätietoja antavat:

Katriina Partanen
Toiminnanjohtaja
Pro Kala ry
+358 40 0827 277
katriina.partanen@prokala.fi

Maarit Kivilahti
Projektijohtaja
Food Camp Finland Oy
+358 50 4144 267
maarit.kivilahti@foodcampfinland.f

Lähde; Pro Kala ry