Nyt on matikka-aika
Päädytkö usein tekemään samoja kalaruokia viikosta toiseen? Sesonkiajattelu tuo vaihtelua ruokapöytään: kannattaa kokata sitä, mitä juuri nyt on parhaiten tarjolla. Alkuvuodesta sesongissa on muiden muassa lota lota eli made. Made tai matikka on turskansukuinen,...
Silakasta on moneksi!
Silakan syöminen kannattaa. Listasimme viisi hyvää syytä valita seuraavalla kauppareissulla silakkaa. 1. Silakan syönti on ekoteko Tiesitkö, että silakan kalastus poistaa Itämerestä ravinteita? Silakkasaaliin mukana merestä poistuu fosforia ja typpeä, jotka ovat...
Kalaviikkotapahtuma siirtyy vuodelle 2022.
KALAVIIKKOTIEDOTE 13.1.2021 Kalaviikkotapahtuma siirtyy vuodella ja uusi päivämäärä on 16-17.3.2022. Paikka on vielä avoinna, mutta tiedotamme siitä heti tämän selvittyä. Syy siirtoon on Korona-epidemian jatkuminen sekä vallitsevat kokoontumisrajoitukset. Tiedotamme...
Kansallinen Kalakeittopäivä tiistaina 9.2.2021
Uuden vuoden alkajaisiksi virittäydytään viettämään Kansallista Kalakeittopäivää helmikuun toisena tiistaina, 9.2.2021 Tavoitteemme on, että koko Suomi syö silloin kalakeittoa: kotona, koulussa, työpaikalla tai ravintolassa, yksin tai yhdessä, miten vain. Kuvia...
Elintarviketeollisuuden investointeihin ennakoidaan jopa 70 prosentin kasvua
Elintarviketeollisuuden kiinteiden investointien ennakoidaan kasvavan tänä vuonna 616 miljoonaan euroon, jossa olisi kasvua peräti 69 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Harppaus ylöspäin on todella huomattava, sillä viime vuonna investointien arvo oli 364 miljoonaa...
Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja vaihtuu
Toimitusjohtaja Pia Pohja jättää tehtävänsä Elintarviketeollisuusliitossa, ja liiton hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. ETL:n toimitusjohtajana vuodesta 2017 toiminut Pohja jatkaa tehtävässään helmikuun lopulle. Vastuiden siirtymisen aikataulu...
Joulu on jo ovella
Suomen Kalakauppiasliitto ry toivottaa jäsenille ja yhteistyökumppaneille Hyvää & Rauhallista Joulua sekä antoisaa vuotta 2021.
Kalaviikko 2020-tapahtuman uusi päivämäärä on 16-17.3.2021
Kalaviikko 2020-tapahtuma siirtyi maaliskuulta 2020 korona-epidemian vuoksi myöhemmin pidettäväksi. Uusi päivämäärä on 16-17.3.2021 ja tilaisuus järjestetään Helsingissä. Tarkempi paikka ilmoitetaan tammikuun kuluessa. Tapahtuma tullaan toteuttamaan...
Uusien kalatuotteiden kehittämiseen miljoona euroa
Maa- ja metsätalousministeriö esittää, että vajaasti hyödynnettyjen kotimaisten kalojen elintarvikekäyttöä vauhditetaan miljoonan euron rahoituksella. Rahoitusta koskeva asetusluonnos on lausunnolla 15.1.2021 asti. Sanna Marinin hallitusohjelman tavoitteena on lisätä...
Itsenäisyyspäivän juhlaillallisen kruunaa näyttävä kala-annos
Suomi juhlii tämän viikon sunnuntaina itsenäisyyttä. Etenkin tänä vuonna moni nauttii juhlaillallisen kotona. Ruokailun ei silti tarvitse tuntua arkiselta. Mieti, mitkä asiat tekevät suosikkiravintolastasi erityisen: kauniit lautasliinat, pöytäkoristeet,...