Näillä vinkeillä kalasta ei tule ylikypsää

Kalan kypsentämistä pidetään turhaan hankalana. Kala kypsyy helposti ja nopeasti, kunhan pitää mielessä muutaman yksinkertaisen kikan! Joskus kalasta tulee kypsentäessä kuivaa. Ongelma on silloin usein liian korkea kypsennyslämpötila, liian pitkä kypsennysaika tai...

lue lisää

Pro Kalan vuosikokous

Pro Kala ry piti 23.9. keväältä siirretyn vuosikokouksensa Pasilassa. Sääntömääräiset asiat olivat kokouksen asialistalla. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Suomen Ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas. Yhdistyksen hallitukseen...

lue lisää

Elintarviketeollisuuden pärjäämisessä on paljon pelissä

Elintarvikeyritysten hyvä varautuminen kriiseihin ja mittavat toimet tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi osoittautuivat tehokkaiksi, kun koronapandemia levisi Suomeen viime keväänä. Poikkeusoloista huolimatta tuotanto pyörii tälläkin hetkellä lähes normaalisti...

lue lisää

Suomi saa yhteisen hankintastrategian

Suomen ensimmäinen kansallinen julkisten hankintojen strategia on valmis. Strategian myötä julkisia hankintoja toteuttavat tahot, kuten valtio, kunnat ja seurakunnat, saavat konkreettisia työkaluja kestävien hankintojen toteuttamiseen. Hankintastrategiasta on apua...

lue lisää

Pysyvä poikkeus takaa lihan ja kalan savustuksen jatkumisen

Euroopan komissio on antanut asetuksen, joka sallii pysyvästi tavallista korkeammat enimmäisrajat PAH-yhdisteiden pitoisuudelle meillä perinteisin menetelmin savustetuille liha- ja kalatuotteille. Komission päätös tarkoittaa sitä, että Suomessa voidaan myydä...

lue lisää

Hävikin vähentäminen on suomalaisen ruuan arvostamista

Neljä viidestä suomalaisista pitää tärkeänä ostaa ja syödä kotimaista ruokaa. Kotimaisuuden arvostuksesta huolimatta merkittävä osa Suomessa valmistetuista ja ostetuista tuotteista päätyy ruokahävikiksi. Suomalaisessa elintarvikeketjussa syntyy vuosittain 400–500...

lue lisää

JOKISEURAN LAUSUNTO LOHIKIINTIÖISTÄ

Kansainvälinen laki ja EU:n kalastuksen perusasetus (1380/2013) edellyttävät ka- lastonhoitoa kunkin kalakannan mukaisesti. Perusasetuksen mukaan myös Itä- meren alueen lohikantoja on hoidettava jokikantakohtaisesti kunkin kannan kestävyyden mukaisesti. Näin ei ole...

lue lisää

Elintarvikemarkkinalain uudistaminen etenee

ulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen Korona-epidemian vuoksi ja ministeriössä on panostettu toimenpiteisiin, joilla tuetaan alan toimijoiden selviytymistä ja varmistetaan suomalaisten maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden saatavuus kuluttajille myös tulevina...

lue lisää