Suomalainen ohjelmointikieli täyttää 30 vuotta

Tiedote. Julkaistu: 25.05.2015 klo 08:15 Western Systems Oy

 

Western Systems Oy loi vuonna 1985 oman sovelluskehittimen, adWISE:n, joka tunnetaan myös W-kielenä. W-kieli kehitettiin maailmalla tunnetun C-ohjelmointikielen avulla, jotta saataisiin työkalu, jolla on mahdollista päästä samaan lopputulokseen käyttämällä pienempää määrää käskyjä pienemmillä resursseilla. Sama sovelluskuvaus on toiminut alustasta riippumatta MS DOS:sta alkaen aina viimeisimpiin Windows-versioihin.

W-kielen eduiksi nopeuden lisäksi voidaan laskea sen muuntautumiskyky projektiin kuin projektiin. Western Systems on sen avulla luonut lukuisia erilaisia ohjelmistoja taloushallinnosta materiaalihallinnon ja logistiikasta joukkoliikenteen tarpeisiin.

Suurimmat hankkeet, joissa W-kieltä on käytetty, ovat joukkoliikenteen järjestelmiä. Tunnetuin näistä on 5. kertaa peräkkäin Euroopan parhaana joukkoliikenteenä palkittu HSL, jonka ydinjärjestelmän Western Systems on ohjelmoinut. Muista joukkoliikennejärjestelmistä seitsemän kuntaa käsittävä Turun seudun liikenne on toteutettu kokonaan W-kielellä.

Uusimmat asiakkaat W-kieliperheeseen ovat Osuuskunta Maitokolmio ja Patu – Suomen palvelutukkurit Oy, jotka käyttävät Western Systemsin materiaalihallintojärjestelmää. Pitkäikäisin W-kielikumppani on entinen UPM Kymmene Valkeakosken yksikkö, nykyään Bemis Valkeakoski Oy, joka on ollut Western Systemsin asiakkaana vuodesta 1986. Bemis Europe käyttää W-kieltä monissa Euroopan toimipisteissään.

W-kieli on osa suomalaista IT-historiaa ja sitä kehitetään jatkuvasti vastaamaan tietotekniikan muuttuviin haasteisiin. Maailmankin mittakaavassa on poikkeuksellista, että yritys päätyy luomaan oman ohjelmointikielensä. 100% kotimainen W-kieli on sertifioitu Avainlipulla.

Lisätietoja:

Ari Hätinen, Managing Director, Western Systems Oy

mob: +358 40 047 4510 | email: ari.hatinen@western.fi

Otto Myöhänen, Sales & Marketing Cowboy, Western Systems Oy

mob: +358 40 592 7571 | email: otto.myohanen@western.fi

www.western.fi | Twitter | Facebook | LinkedIn

Western Systems on vuonna 1981 perustettu vaativiin yritysohjelmistoihin erikoistunut suomalainen yritys, jonka omistaa sen oma henkilöstö. Jo yli 30 vuoden ajan toimintamme perustana on ollut kehitystyö, jossa asiakkaamme ovat jatkuvasti mukana. Olemme asiakkaidemme erityisiin tarpeisiin syventyvä kumppani. Yhteisesti ymmärretty tavoite mahdollistaa aidosti liiketoimintahyötyjä tuottavan toiminnanohjausjärjestelmän, jonka avulla yritys voi pysyä oman toimialansa kehityksen kärjessä.