​​

VSV FINLAND OY ALOITTAA TOIMINTANSA

Islantilainen kala-alan yritys VSV (Vinnslustöðin hf.) on perustanut Suomeen tytäryhtiön VSV Finland Oy:n. Yritys aloittaa toimintansa 1.11.2022 ja sen päätoimialana on islantilaisten, sekä muiden pohjoismaisten seafood-tuotteiden maahantuonti, myynti ja markkinointi Suomessa, sekä muualla Euroopassa. VSV Finland Oy tarjoaa yhteistyökumppaneilleen myös suomalaisia tuotteita ja yrityksen tuotevalikoima, palvelut sekä logistiikkaverkosto kasvavat yrityksen toiminnan laajentuessa.  

Islantilainen emoyhtiö VSV toimii jo ennestään useassa eri maassa ja omassa toiminnassaan he ovat keskittyneet islantilaisten villikalojen kalastukseen. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 134 miljoonaa euroa ja se työllisti 350 henkilöä. VSV on perustettu vuonna 1946 ja se on yksi Islannin vakavaraisimmista yrityksistä. Lisätietoa VSV:stä, sekä kauniista Vestmannaeyjarsaaresta jolla yritys sijaitsee, löydät osoitteesta vsv.is.

VSV Finlandin henkilökunta muodostuu kokeneista kala-alan ammattilaisista, jotka yhdessä omaavat laajan osaamisen liittyen Suomen kalatuotteiden tukkukauppaan ja kalanjalostukseen, vähittäis- sekä foodservice sektorin eri toimintoihin, sekä elintarvikkeiden maahantuontiin ja logistiikkaan. Lisäksi yrityksellä on erittäin laaja sidosryhmäverkosto, sekä alan kotimaisiin että ulkomaisiin toimijoihin.

Yhteystiedot

Kokkolan toimisto:

Ville Sammallahti, ostot, vienti, ville@vsvfinland.fi , 040 582 9090

Jorma Niemonen, myynti kotimaassa, jorma@vsvfinland.fi , 040 521 8578

Janne Hautamäki, business controller, janne@vsvfinland.fi , 050 573 9616

Mäntsälän toimisto:

Jussi-Pekka Mäntylä, islantilaisten tuotteiden myynti, jpm@vsvfinland.fi , 040 844 8090

Mika Jääskeläinen, osto-myynti-hankkeen johto, mika@vsvfinland.fi , 040 5000 302 

Lähde; Mika Jääskeläinen, tiedote