Tähtiteko 2020 -tittelistä kisataan kuuden finalistin kesken. Kilpailun voittajaa odottaa 10 00 euron palkinto vuoden vaikuttavimmasta elintarviketeosta.

Elintarviketeollisuusliiton joulukuussa lanseeraamaan Tähtiteko-kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 37 uniikkia palkintoehdokasta. Jokainen vaikuttava ehdokas ilmensi elintarvikealan kykyä uudistua, kasvaa ja innovoida.

– Uudistamalla Vuoden Suomalainen Elintarvike-kilpailun Tähtiteoksi halusimme mahdollistaa palkinnon jakamisen myös muunlaiselle toimelle kuin uudelle tuotteelle. Kilpailulla tuomme esiin, miten innovatiivisia ratkaisuja alalla jatkuvasti tehdään ja kuinka hienoja ammattilaisia elintarvikkeiden parissa Suomessa työskentelee, toimitusjohtaja Pia Pohja Elintarviketeollisuusliitosta sanoo.

Kilpailun asiantuntijaraati kävi ehdokkaat läpi ja valitsi niiden joukosta kuusi finalistia. Finalistiteoissa korostuvat etenkin vastuullinen yritystoiminta sekä ainutlaatuiset suomalaiset keksinnöt.

– Suomalainen elintarvikeala on vastuullinen ja innovatiivinen toimija. On ilo huomata, että alan kannattavuutta ja kilpailukykyä edistävät piirteet korostuivat myös raadin valinnoissa, Pia Pohja iloitsee.

Finalistit pitchaavat omat tekonsa kilpailun raadille 4.11. järjestettävässä tilaisuudessa. Kilpailun voittaja palkitaan 10 000 eurolla 27.11. Elintarviketeollisuusliiton syyskokouksen yhteydessä. Voittajan julistaa kilpailun raadin puheenjohtaja, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Tähtiteko 2020 -finalistit

• Apetit Ruoka Oy, Järvikalan vastuullinen tuotteistaminen
• Avena Nordic Grain Oy ja Apetit, Rypsinsiemenjauhe
• Fazer, Kauraksylitolitehdas
• Pielisen kalajaloste, Luonnonkalasäilyke
• Suomalaisen ruoan päivä
• Valio, Maitoketjun hiilijalanjäljen nollaus vuoteen 2035 mennessä
Lue lisää finalisteista Elintarviketeollisuusliiton verkkosivuilta.

Tähtiteko-kilpailun raati

Jari Leppä, maa- ja metsätalousministeri, raadin puheenjohtaja
Pia Pohja, toimitusjohtaja, Elintarviketeollisuusliitto ry, raadin varapuheenjohtaja
Arttu Laine, puheenjohtaja, Päivittäistavarakauppa ry, kenttäjohtaja, SOK
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry
Ritva Toivonen, dekaani, Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellinen tiedekunta
Teresa Välimäki, puheenjohtaja, Ruokatoimittajat ry
Jyrki Wallin, toiminnanjohtaja, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Aino Kivistö, viestinnän asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto ry, raadin sihteeri

Lähde; ETL