Suomessa vietetään Suomalaisen ruoan päivää ensimmäistä kertaa.
Me, Suomen Keittiömestarit olemme hyvillämme siitä, että suomalainen ruoka saa ansaitsemansa huomion ja oman päivänsä. Toivomme, että juhlapäivänä keittiömestarit, kokit ja kaikki ruokaa tekevät niin ammattilaiset, harrastajat kuin kotikokkaajatkin, osallistuvat tämän päivän viettoon.
Juuri tällä hetkellä ruoan raaka-aineemme ovat parhaimmillaan: viljat, marjat, sienet, riista, kalat, kasvikset ja vihannekset. Tuottajat, maanviljelijät, kalastajat ja metsien antimia poimivat ovat keränneet jälleen satoa talteen, nautitaan niistä niin ruoan päivänä kuin vuoden jokaisena päivänä. Ollaan ylpeitä omista puhtaista ja terveellisistä raaka-aineistamme.
Tehdään tästä päivästä yhteinen perinteinen juhlapäivämme.
Keittiömestarit, jakakaa juhlapäivän ruokakuvia somessa, näin näytämme miten me olemme sydämellämme mukana tämän vietossa eri puolilla Suomea.
Suomen Keittiömestarit ry
Lisätietoja: Puheenjohtaja Ulla Liukkonen, puh. 050 352 9006
Lähde; Suomen keittiömestari ry Julkilausuma 22.8.2019