Seafood Innovations 2022 on kaikille avoin kilpailu, jossa etsitään kalan käyttöä tai tarjontaa edistäviä innovaatiota. Kilpailu on osa Kotimaisen kalan edistämisohjelmaa ja sen idea on peräisin edistämisohjelman puitteissa toimivalta Kalakumousverkostolta. Kilpailun toteuttaa Pro Kala ry.

Innovaatioita arvioivat asiantuntija- ja arviointiraadit, joiden puheenjohtaja on Voiko tätä syödä? -ohjelmastakin tuttu Nordic Food Tech Venture Capital -ruokateknologiarahaston perustajiin kuuluva Lauri Reuter.

Kilpailussa etsitään innovaatiota, joka kirittää esimerkiksi kalan tuotantoa, käsittelyä, logistiikkaa, käyttöä tai vaikkapa pakkausta. Hyvän innovaation ei tarvitse olla suuri – kunhan se toimii ja ratkaisee ongelman, jota ei ole aiemmin ratkaistu. Innovaation omistaja voi olla yksityishenkilö, yritys tai muu organisaatio.

– Toivomme, että kalan koko ketju alkutuotannosta valmiisiin tuotteisiin saakka tulee edustetuksi kilpailuun ilmoitetuissa innovaatioissa. Kala-ala kehittyy huimaa vauhtia ja on täynnä uutta teknologiaa sekä huikeita mahdollisuuksia, joita haluamme nostaa kilpailun avulla esille, kertoo Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Raati valitsee innovaatioista parhaat ja ykköspaikalle kivunnut voittaa 10 000 euroa. Voittaja julkistetaan torstaina 3.11.2022 Kalatalouden Innovaatiopäivillä Helsingissä.

Kilpailun osallistumisaika päättyy 16.10.2022 klo 16.00. Tämän jälkeen kilpailun asiantuntijaraati arvioi kilpailutyöt ja valitsee niistä viisi parasta shortlistalle. Shortlist julkaistaan 21.10. www.seafoodinnovations.fi -sivustolla.

Lisätiedot

www.seafoodinnovations.fi

Lähde; Pro Kala ry 3.8.2022