Ravustuskausi alkaa tämän viikon tiistaina 21. heinäkuuta kello 12. Samalla alkaa myös rapujuhlakausi.
Mikäli tarjoat rapuja alkupalana tai osana isompaa ateriaa, on 6-8 rapua hyvä määrä ruokailijaa kohden. Jos ravut ovat pääruoka, varaa 10-12 rapua per henkilö. Keitinliemen mausteeksi sekä koristeeksi laitetaan kruunutilliä. Rapujen kanssa tarjotaan perinteisesti paahtoleipää. Rapujen lisäksi juhla-ateriaan sopivat esimerkiksi kalaisat piirakat ja salaatit.
Rapujuhlia sanotaan usein aikuisten lastenjuhliksi. Tunnelman ei tarvitse olla turhan hienosteleva, ja tärkeintä on yhdessäolo ja iloinen mieli. Rapujen syönti ei keneltäkään luonnistu saman tien, ja kokeneemmilta kannattaakin aina kysyä neuvoa. Onnistuneet rapujuhlat ovat sellaiset, joissa hymy on herkässä ja nauru raikaa!
Lähde; Pro Kala ry