Vinkit frutti di mare -pizzan tekoon

Ananas pizzassa jakaa mielipiteitä, mutta kala ja äyriäiset sopivat pizzan täytteeksi paremmin kuin hyvin. Tässä muutama vinkki siihen, miten koostat oman frutti di mare-pizzan!Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata ne etukäteen.

Niitä ei kannata laittaa jäisinä pizzan päälle, sillä uunissa sulaessaan niistä lähtee paljon vettä, mikä voi vetistää pizzan. Katkarapuja ei kannata sulattaa vedessä huuhtelemalla, sillä ne pysyvät paremman makuisina jos sulatat ne hitaasti pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuumassa vedessä sulattaminen tekee katkaravuista helposti sitkeitä.

Tonnikala on klassinen pizzatäyte. Vaihtelua saa valitsemalla sen tilalle jonkin muun kalasäilykkeen. Nykyään lähivesienkin kaloja on hyvin tarjolla säilykkeenä: kokeile vaikkapa särki- tai lahnasäilykettä. Säilykkeiden lisäksi voit kokeilla muita valmiiksi kypsiä kalatuotteita. Savukala, sekä kylmä- että lämminsavustettu, tuo upean maun pizzaan.


Tuntuuko siltä, että tomaattikastike ja kala eivät sovi yhteen? Jos olet tätä mieltä, kokeile valkoista pizzaa. Joskus vahva tomaatti voi peittää herkän kalan maun liiaksi, ja silloin tomaattikastike kannattaa korvata esimerkiksi creme fraichella.
Levitä sitä pizzapohjan päälle samalla tavalla kuin tomaattikastiketta.

Tuorettakin kalaa voi käyttää pizzatäytteenä. Kala pitää leikata ohuiksi siivuiksi, jotta se kypsyy varmasti. Muista myös ottaa kala jääkaapista lämpeämään ennen kuin laitat sen pizzan mukana uuniin. Helpommalla kuitenkin pääset käyttämällä valmiiksi kypsää kalaa: esimerkiksi uunilohen lopusta saa kokonaan uuden aterian, kun sen käyttää pizzatäytteenä.

Lähde; Pro Kala ry 9.3.2022