Ministeri Leppä: Suomen Grüne Woche -kumppanuus on yksi tuettavista ruokavientiämme edistävistä toimista

Maa- ja metsätalousministeriö 10.7.2018 12.27
TIEDOTE

Ministeri Leppä: Suomen Grüne Woche -kumppanuus on yksi tuettavista ruokavientiämme edistävistä toimista

Suomi nähdään vuonna 2019 Berliinissä kansainvälisten Grüne Woche -messujen kumppanuusmaan roolissa. Ainutlaatuisen laajalla osallistumisella tavoitellaan näkyvyyttä Suomelle kiinnostavana ruokamatkailukohteena ja runsaiden järvien ja metsien ja maailman pohjoisimpien ja puhtaimpien elintarvikkeiden maana.

Saksa on yksi Suomen elintarvikeviennin pääkohdemaita, jossa elintarvikevientiä edistetään nyt ponnekkaasti maa- ja metsätalousministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön rahoittaman Food from Finland-kasvuohjelman avulla. Kuluvana vuonna suomalaisia elintarvikkeita on nähty osana saksalaisen CITTI-kauppaketjun tuotevalikoimaa. Laaja tuotelistaus on osa Business Finlandin Food from Finland-kasvuohjelman ja Visit Finlandin yhteistyönä lanseeraamaa Enjoy Finland -Reinste Natur -kampanjaa. Uusia suomalaisia elintarvikkeita on myös saatavilla CITTI-ketjun Lieferello-verkkokaupassa, jonka toimitukset kattavat koko Saksan. Suomalaiset elintarvikealan yritykset ovat lisäksi näkyneet vahvasti ammattilaistapahtumissa.

– Elintarvikkeiden kauppataseen korjaaminen ja viennin lisääminen ovat korkealla hallituksemme agendalla. Korkean lisäarvon tuotteiden viennin kasvattaminen on yksi keino maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Vientiedellytysten vahvistamiseen osoitettiin myös lisärahoitusta kesän budjettikäsittelyssä, Grüne Woche -kumppanuus on yksi tuettavista vientiämme vahvistavista toimista, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Suomi hakee lisää vauhtia elintarvikeviennin kasvattamiseen kärjessä antibioottivapaus ja vastuullisesti tuotetut ja terveysvaikutteiset maito-, vilja-, marja, ja kalatuotteet sekä kiinnostavat alkoholibrändit ja pienpanimot. Grüne Wochen kumppanuusmaaosastolla ruoka kytketään vahvasti yhteen suomalaisen luonnon ja matkailun kanssa. Kumppanuusmaahankkeesta vastaa Maataloustuottajien Keskusliitto MTK yhteistyökumppaneineen.

–  Grüne Wochen tuleva suurpanostus tukee pitkäjänteistä työtä Suomen näkyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseksi meille tärkeällä eurooppalaisella markkina-alueella. Tätä työtä ministeriönikin haluaa olla mukana edistämässä. On hienoa, että MTK omalla esimerkillään ohjaa koko ruokaketjua huomaamaan, millaisia kasvun mahdollisuuksia puhtaalla suomalaisella ruualla on maailmalla, toteaa ministeri Leppä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriö:
erityisavustaja Risto Lahti, p. 050 565 0424, risto.lahti(at)mmm.fi