Kalastusrajoitus.fi kertoo kieltoalueet

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2016 klo 12:49
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Uudesta Kalastusrajoitus.fi-palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Tammikuun lopussa avattu palvelu on suunnattu kaikille Suomessa kalastaville. Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet, mutta osassa vesistä on kalastusrajoituksia.

Verkkopalvelusta kalastuskieltoalueita voi hakea yksinkertaisesti karttaa liikuttamalla tai tekstihaulla. Kalastusrajoituspalvelu toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla, ja palvelusta on tehty mahdollisimman helppokäyttöinen. Mobiiliversio on vielä testikäytössä mutta kaikille avoin.

Kieltoalueet näkyvät kartassa punaisina, ja kiellon tyyppi sekä voimassaoloaika selviävät kiellon yhteydessä olevasta kuvauksesta. Palvelusta löytyvät myös vuoden alussa voimaan tulleen kalastuslain mukaiset vaelluskalavesistöt, jotka on merkitty karttaan oranssilla. Vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueiden onginta- ja pilkintärajoitukset koskevat myös alueen vesien omistajaa.

Palvelua tullaan jatkossa täydentämään muiden kalastusrajoitusten osalta. Niitä ovat muun muassa luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset, kalastusalueiden siirtyvät rajoituspäätökset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.

Kalastusrajoituspalvelusta ja sen tiedoista vastaavat maa- ja metsätalousministeriö ja ELY-keskukset. Palvelu löytyy osoitteesta Kalastusrajoitus.fi.

Lisätietoja:
kalastusneuvos Eija Kirjavainen, maa- ja metsätalousministeriö, p. 02951 62404, etunimi.sukunimi@mmm.fi
ylitarkastaja Jouni Tammi, maa- ja metsätalousministeriö, p. 02951 62313, etunimi.sukunimi@mmm.fi
johtava kalatalousasiantuntija Markku Marttinen, Varsinais-Suomen ELY, p. 02950 21103, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi