Yrityskauppa tukee Kalaneuvoksen asemaa Suomen suurimpana silakkatuotteiden valmistajana

Kalaneuvos-konserni laajenee ja ostaa silakan tuotantoon keskittyneen Kuivaniemen Kala Oy:n. Ostajana on Kalaneuvos-konserniin kuuluva Martin Kala Oy, joka ostaa Kuivaniemen Kala Oy:n koko osakekannan.

Silakka on määrältään suomalaisen kalastuselinkeinon ylivoimaisesti tärkein saalislaji, mutta vain 20 % suomalaisten syömästä kalasta on kotimaista, sillä tuontikala on vienyt kotimaisen kalan markkinaosuutta.

Haluamme omalta osaltamme vahvistaa kotimaisen kalan saatavuutta ja lisätä Suomessa valmistettujen kalatuotteiden määrää, sanoo Kalaneuvoksen toimitusjohtaja Veijo Hukkanen.

Kuivaniemen Kala Oy on perustettu Kuivaniemellä vuonna 1980, ja yritys on keskittynyt silakan fileointiin ja myyntiin. Yrityksen ovat aiemmin omistaneet sen perustajat, veljekset Reijo ja Jari Suutari. Kuivaniemen Kala Oy:n liikevaihto oli vuonna 2017 noin 2,1 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää noin 10 henkilöä. Koko nykyinen henkilökunta, mukaan lukien Suutarin veljekset, jatkaa työtään yrityskaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä.

On hienoa, että yrityksemme toiminta jatkuu ja se tulee osaksi vahvaa suomalaista perheyritystä, Reijo Suutari toteaa.

Kalaneuvos-konserniin kuuluva, vuonna 1954 perustettu, Martin Kala on erikoistunut silakan ja muiden kotimaisten luonnonkalojen fileointiin ja jatkojalostukseen sekä lipeäkalan valmistukseen. Kuivaniemen Kala vahvistaa Kalaneuvos-konsernin silakan jatkokäsittelykapasiteettia.

Yrityskauppa tukee haluamme vahvistaa silakan kotimaista tuotekehitystä. Tämä on tärkeää, jotta kaupoissa olisi yhä enemmän helposti valmistettavia, ravitsevia silakkatuotteita kuluttajille, toteaa Veijo Hukkanen.

Suomen merialueilta kalastettavan silakan ja kilohailin trooli- ja rysäkalastus sai tänä kesänä MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin. Kaikki Kalaneuvoksen välittämä silakka on MSC-sertifioitua. Kalaneuvos valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa ja työllistää yrityskaupan jälkeen noin 140 henkilöä. Kalaneuvos-konserni käsittelee yrityskaupan jälkeen yli kolme miljoonaa kiloa silakkaa vuodessa.

Lähde: Kalaneuvos.fi / Julkaistu: 17.10.2018