Kalaneuvos laajentaa tehdastaan yli 20 miljoonalla Sastamalassa. Uusia työpaikkoja syntyy uudistuksen jälkeen 20–30.

Suomen suurin kala-alan yritys Kalaneuvos tekee jätti-investoinnin. Tähän rohkaisee Kalaneuvoksen mukaan se, että sen havaintojen mukaan ihmiset syövät ja ostavat yhä enemmän kotimaista kalaa.

Kalaneuvos laajentaa tehdastaan yli 20 miljoonalla Sastamalassa. Uusia työpaikkoja syntyy uudistuksen jälkeen 20–30.

Yritys yli kaksinkertaistaa tuotantotilansa Sastamalassa. Laajennusosan rakentaminen alkaa heti, kun yritys saa rakennusluvan. Lupa on parhaillaan käsiteltävänä.

– Ihmiset syövät nykyään aiempaa enemmän kalaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Haluamme vastata tähän kysyntään ja olla entistä vahvempi toimija alalla, sanoo toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen.

Nykyinen tehdas on kooltaan noin 5 000 neliömetrin kokoinen. Tuotantotilat yli kaksinkertaistuvat yli 11 000 neliömetriin. Laajennus on yrityksen historian suurin.

Kalaneuvos valmistaa kaikki tuotteensa Suomessa.

Yritys tähtää investoinnilla viennin kasvattamiseen. Viime vuonna viennin osuus oli yrityksen liikevaihdosta noin 20 prosenttia eli 14 miljoonaa euroa.

Kalaneuvos valmistaa kalatuotteita vuosittain yli 11 miljoonaa kiloa. Sastamalan tehtaalla on töissä tällä hetkellä noin 110 henkilöä.

Kalaneuvos on perheyritys joka on toiminut vuodesta 1975 lähtien.

Tuoreimmat tilastot suomalaisten kalansyönnistä ovat vuodelta 2016, joten ihan tuoreita tietoja ei ole. Luonnonvarakeskuksen tietojen (siirryt toiseen palveluun)mukaan suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa neljä kiloa ja tuontikalaa hieman yli yhdeksän kiloa asukasta kohti vuonna 2016. Kotimaisen kalan syömisen määrä on pysynyt 2010-luvulla varsin tasaisena.

 

Lähde: Yle 4.7.2018