Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa yli neljä kiloa ja tuontikalaa yli kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2021. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.
• Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,4 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (3,4 kiloa). Tuontilohen kulutus oli hieman pienempi kuin vuonna 2020.
• Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin ahventa (0,67 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,47 kiloa), muikku (0,36 kiloa), silakka (0,35 kiloa), kuha (0,30 kiloa) ja siika (0,26 kiloa).
• Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, katkarapuja ja katkaraputuotteita, sillisäilykkeitä ja pakastettua seitiä.

Lähde; LUKE