Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi Itämeripäivän tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina.

Liity mukaan meren juhlaan torstaina 25.8.2022

Juhlista Itämeripäivää herkuttelemalla! Syö ravintolassa Itämerimenu tai heittäydy itse Itämeripäivän kokiksi ja loihdi yksin tai yhdessä ystävien kanssa illallinen, jolla on oikeasti merkitystä!

Vietä Itämerihetki meren tarinoiden parissa! Vieraile esimerkiksi meriaiheisessa näyttelyssä, vietä Itämeriaiheinen kulttuurihetki tai kuuntele perheen pienempien kanssa Särki-satu. Itämerihetki on omistettu kotimeremme ainutlaatuiseen kulttuuriin tutustumiselle.

Itämeripäivän kruunaa Pulahdus! Itämeripäivänä pulahdetaan veteen ympäri Suomen ja Itämeren klo 18.00. Pulahtaa voi missä vesistössä vain ja kastaa voi vaikka pelkän varpaan. Muista huolehtia turvallisuudesta: pulahduksissa kannattaa aina olla mukana kanssapulahtaja tai rannalla kaveri, joka katsoo perään!

Tutustu merelliseen juhlaohjelmaan ja löydä omat suosikkisi.

Lähde; John Nummisen Säätiö