Elintarviketeollisuusliitto järjestää tänä vuonna yläkoululaisille virtuaalisen tutustumisen elintarvikeyrityksiin.

Pitkien perinteiden Maistuva päivä -tapahtuma on tutustuttanut aiemmin yläkoululaisia elintarviketeollisuuteen yritysvierailuiden muodossa. Poikkeusajan myötä Maistuva päivä muuntautui alaa esitteleväksi digitaaliseksi ohjelmapaketiksi, joka on julkaistu ETL:n verkkosivuilla. Materiaalit on suunniteltu yläasteen opetuksessa hyödynnettäväksi.

– Vaikka paikan päällä tapahtuvat vierailut ovatkin ainutlaatuisia, olemme iloisia, että elintarvikeyritykset voivat avata ovensa virtuaalisesti jokaiselle Suomen yläkoululuokalle, paikkakuntaa ja aikaa katsomatta, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo. 

Maistuvan päivän ohjelmapakettiin kuuluu muun muassa mobiilitesti, jolla nuori voi leikkimielisesti selvittää, mikä elintarvikealan osaaja hänestä voisi tulla tulevaisuudessa. Lisäksi yläkoululaiset pääsevät seuraamaan yhdeksän elintarvikeyrityksen ammattilaisen työtä videon muodossa. Videota juontaa TikTok-ruokavideoistaan tunnettu vaikuttaja Jasmin Ngo.

– Haluamme kertoa nuorille elintarviketeollisuuden monipuolisista ja innostavista työmahdollisuuksista. Alan yritykset tarjoavat laajasti työtehtäviä, joihin voi päätyä lukuisia eri koulutus- ja urapolkuja pitkin. Osaajia tarvitaan kaikilta koulutusasteilta ja eri oppiaineista, muistuttaa Käkelä.

Elintarvikealalla osaajille riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa, sillä ruokaa tarvitaan aina. Töitä on tarjolla lähes kaikkialla Suomessa, sillä elintarvikeyrityksiä, joita on lähes 1 800, toimii jokaisessa maakunnassamme.

Maistuvan päivän innostavat esimerkit muistuttavat myös siitä, että elintarviketeollisuus on kasvava ja trendikäs tulevaisuuden ala.

– Elintarvikealan osaajat ovat aina muutosten aallonharjalla, sillä ruoka ja sen tuotanto kehittyvät jatkuvasti. Yrityksissä luodaan innovaatioita ja tehdään tutkimusta parempien tuotteiden ja paremman maailman puolesta. Elintarviketeollisuus on nappivalinta työn merkityksellisyyttä etsivälle, Käkelä painottaa. 

Lähde; ETL 2.2.2022