Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa kolme ja puoli kiloa ja tuontikalaa lähes kymmenen kiloa asukasta kohti vuonna 2019. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu filepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.
Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,3 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (3,5 kiloa). Tuontilohen kulutus oli sama kuin vuonna 2018.
Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin haukea (0,44 kiloa). Seuraavina olivat ahven (0,41 kiloa), silakka (0,39 kiloa), kuha (0,35 kiloa), muikku (0,28 kiloa) ja siika (0,23 kiloa).
Muikun kulutus laskettiin filepainona kuten muidenkin kotimaisten lajien kulutus. Aikaisemmin muikun osalta käytettiin peratun kalan painoa.
Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, sillisäilykkeitä, katkaraputuotteita ja pakastettua seitiä.
Lähde; LUKE 18.11.2020