mennessä kalakauppiasliitto | 30.09.2020 | Uncategorized
Kalan kypsentämistä pidetään turhaan hankalana. Kala kypsyy helposti ja nopeasti, kunhan pitää mielessä muutaman yksinkertaisen kikan! Joskus kalasta tulee kypsentäessä kuivaa. Ongelma on silloin usein liian korkea kypsennyslämpötila, liian pitkä kypsennysaika tai...
mennessä kalakauppiasliitto | 25.09.2020 | Uncategorized
Pro Kala ry piti 23.9. keväältä siirretyn vuosikokouksensa Pasilassa. Sääntömääräiset asiat olivat kokouksen asialistalla. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen Suomen Ammattikalastajaliiton toimitusjohtaja Kim Jordas. Yhdistyksen hallitukseen...
mennessä kalakauppiasliitto | 14.09.2020 | Uncategorized
Elintarvikeyritysten hyvä varautuminen kriiseihin ja mittavat toimet tuotannon jatkuvuuden turvaamiseksi osoittautuivat tehokkaiksi, kun koronapandemia levisi Suomeen viime keväänä. Poikkeusoloista huolimatta tuotanto pyörii tälläkin hetkellä lähes normaalisti...
mennessä kalakauppiasliitto | 10.09.2020 | Uncategorized
Suomen ensimmäinen kansallinen julkisten hankintojen strategia on valmis. Strategian myötä julkisia hankintoja toteuttavat tahot, kuten valtio, kunnat ja seurakunnat, saavat konkreettisia työkaluja kestävien hankintojen toteuttamiseen. Hankintastrategiasta on apua...
mennessä kalakauppiasliitto | 10.09.2020 | Uncategorized
Euroopan komissio on antanut asetuksen, joka sallii pysyvästi tavallista korkeammat enimmäisrajat PAH-yhdisteiden pitoisuudelle meillä perinteisin menetelmin savustetuille liha- ja kalatuotteille. Komission päätös tarkoittaa sitä, että Suomessa voidaan myydä...