mennessä kalakauppiasliitto | 27.05.2020 | Uncategorized
Suomalaiset syövät nyt kaksi kertaa enemmän kalaa kuin 1990-luvulla, mutta suurin osa kalasta tulee ulkomailta, pääasiassa se on norjalaista lohta. Tänään julkistettu Aalloilta ateriaksi -hanke haluaa tähän muutoksen. Hankkeen tiimoilta tehty tutkimus paljasti, että...
mennessä kalakauppiasliitto | 20.05.2020 | Uncategorized
Moni suomalainen kärsii tietämättään D-vitamiinin puutoksesta. Tätä tärkeää vitamiinia saa auringosta, mutta täällä pohjoisessa ainoastaan keskikesällä D-vitamiinia saa auringonvalon kautta riittävästi. Siksi olisikin tärkeää, että vitamiinia saataisiin myös ravinnon...
mennessä kalakauppiasliitto | 16.05.2020 | Uncategorized
Kalan kansainväliset markkinat ovat olleet aikamoisessa sekasorrossa. On poikkeuksellista, että Norjan lohen hinta on tähän aikaan vuodesta näin alhaalla, sanoo erikoistutkija Jari Setälä Luonnonvarakeskuksesta. Norjalaisen lohen hinta on nyt noin 30 prosenttia...
mennessä kalakauppiasliitto | 15.05.2020 | Uncategorized
Kalatalousalan kansallinen tukirahoitus koronavirusepidemiasta kärsiville yrityksille on hyväksytty. Yritykset voivat saada avustusta 3 000 – 10 000 euroa. Avustusta voivat hakea kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset, joiden taloudellinen...
mennessä kalakauppiasliitto | 11.05.2020 | Uncategorized
Tuoreen kalan myynti kasvoi Suomessa vuosi sitten viidenneksellä S-ryhmän kaupoissa, ja on pysytellyt sillä tasolla jo vuoden verran. Kuluneen vuoden aikana suomalaisten lautasille myytiin yli miljoona kiloa enemmän tuoretta kalaa S-ryhmän kaupoista. ”Aloitimme...