Pikkujoulujen näyttävä ja maistuva herkku: simpukat
Kaipaatko pikkujouluihin tarjottavaa, joka saa vieraat varmasti ällistymään? Tarjoa simpukoita! Simpukoiden valmistus ei ole vaikeaa. Ne ovat suorastaan pikaruokaa: sinisimpukoita keitetään tai tarkemmin höyrytetään vain muutama minuutti. Yksinkertaisimmillaan...
Kalaruokia niille, jotka eivät kokkaa kalaa
Oletko tietoinen suosituksista, joiden mukaan kalaa tulisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen? Vaikka kalan kokkaaminen olisi aivan vierasta, näiden vinkkien avulla onnistut. Etsimme Pro Kala ry:n reseptikirjastosta reseptejä, jotka sopivat myös...
JOHAN ÅBERGISTA SUOMEN KALANKASVATTAJALIITON UUSI PUHEENJOHTAJA
Kalankasvattajaliiton syyskokouksessa kahdeksan vuotta liiton hallitusta luotsannut Irja Skytén-Suominen luovutti puheenjohtajan nuijan Johan Åbergille. Johan Åberg työskentelee MTK:ssa maatalousjohtajana, mutta aikaa on löytynyt kahden vuosikymmenen ajan myös...
Kalan kulutus 2021.
Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa yli neljä kiloa ja tuontikalaa yli kahdeksan kiloa asukasta kohti vuonna 2021. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.• Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua...
Eero Alaluusua projektipäälliköksi Elintarviketeollisuusliittoon
KTM, VTK Eero Alaluusua on aloittanut 7.11.2022 elintarvikealan huoltovarmuutta kehittävän projektin päällikkönä Elintarviketeollisuusliitossa. Projekti toteutetaan yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa, ja sen tavoitteena on tuottaa välineitä...
Kalan eri valmistustavat tutuiksi
Teetkö aina uunikalaa, vai kuuluuko tapoihisi paistaa kala pannulla? Onko bravuurisi kenties kalakeitto? Ostatko graavikalan aina valmiina? Jos haluat vaihtelua, kalan eri valmistustapoihin on helppo tutustua Vedestä ruokapöytään -videokirjaston Ruokaa kalasta...
Pro Kala -tunnustus Elämää kalastajan kanssa -bloggaaja Riitta Kotilehdolle
Pro Kala -tunnustus jaettiin Kalatalouden Innovaatiopäivillä Helsingissä 3.11.2022. Tunnustuksen sai Riikka Kotilehto, joka kirjoittaa Elämää kalastajan kanssa -blogia ja julkaisee aiheesta myös Instagramissa ja Facebookissa. Yhdistyksen...
Seafood Innovations 2022 -voitto Lagerblad Foods Oy:n Kalamurulle
Seafood Innovations 2022 -voitto Lagerblad Foods Oy:n KalamurulleTiedote. Julkaistu: 03.11.2022, 11:30Pro Kala ryEnsimmäistä kertaa järjestetty Seafood Innovations 2022 -kilpailun voitto ja 10 000 euron pääpalkinto jaettiin Lagerblad Foods Oy:n Kalamurulle....
VSV FINLAND OY ALOITTAA TOIMINTANSA
VSV FINLAND OY ALOITTAA TOIMINTANSA Islantilainen kala-alan yritys VSV (Vinnslustöðin hf.) on perustanut Suomeen tytäryhtiön VSV Finland Oy:n. Yritys aloittaa toimintansa 1.11.2022 ja sen päätoimialana on islantilaisten, sekä muiden pohjoismaisten...
Seafood Innovations 2022 -kilpailun shortlist julkaistu
Ensimmäistä kertaa järjestettävän Seafood Innovations -kilpailuun ilmoitetuista kalan käyttöä tai tarjontaa edistävistä innovaatioista valittu shortlist on julkaistu Seafood Innovations 2022 -kilpailusivulla. Kilpailun voittaja julkistetaan Kalatalouden...