mennessä kalakauppiasliitto | 24.06.2020 | Uncategorized
Kalan mietoa ominaismakua on helppo korostaa mausteilla. Sitä tuo esille jo kevyt suolaus ja muutama mustapippurimyllyn rouhaus. Moniin eri makumaailmoihin sopivaa kalaa voi maustaa jokaisen mieltymyksiin sopivaksi, ja pienelläkin panostuksella kalaruoan saa nostettua...
mennessä kalakauppiasliitto | 16.06.2020 | Uncategorized
Suomalainen ruokajärjestelmä on poikkeuksellisen kovassa murroksessa. Koko ruokaketjun on varauduttava merkittäviin muutoksiin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Edessä oleva toimintaympäristön kiihtyvä muutos korostaa entisestään kaikkien toimijoiden välistä...
mennessä kalakauppiasliitto | 15.06.2020 | Uncategorized
Juhannus on kesän kohokohtia. Etenkin tällaisena vuonna, kun monet perinteiset kesätapahtumat on peruttu, nousee juhannus entistä tärkeämmäksi. Juhlan tuntua saa juhlapöydän tarjoiluista, ja juhannuspöytään kuuluvat erityisesti uudet perunat ja erilaiset kalaherkut....
mennessä kalakauppiasliitto | 15.06.2020 | Uncategorized
Tasavallan presidentti on 11.6. myöntänyt kalatalousneuvoksen arvonimen: Ranta- aho Kari Olavi, kalatalouspäällikkö, filosofian kandidaatti, Parainen. Arvonimi on keskeisten kalatalousjärjestöjen esittämä. Lähde: VNK 11.6.2020
mennessä kalakauppiasliitto | 07.06.2020 | Uncategorized
Kala on herkkä raaka-aine. Kylmäketju on avain kalan säilyttämisessä ja sitä kautta maukkaan kala-aterian kokkaamisessa. Kylmäketjulla tarkoitetaan sitä, että elintarvikkeen tarpeeksi alhaisesta lämpötilasta pidetään huolta. Tuotetta valmistettaessa ja matkalla...