mennessä kalakauppiasliitto | 17.12.2019 | Uncategorized
Kauppojen hyllyiltä löytää erilaisia marinoituja kalaherkkuja. Esimerkiksi suutarinlohi, joka nimestään huolimatta on silakoista tehty, on klassikko ja yksi Uudenmaan kymmenestä maakuntaruoasta. Muun muassa Helsingissä ja Naantalissa se on myös nimetty...
mennessä kalakauppiasliitto | 12.12.2019 | Uncategorized
Vuoden 2020 alusta lähtien Euroopan unionin jäsenmaiden on raportoitava elintarvikejätteensä Euroopan komissiolle. Brysselissä 12.12. järjestettävässä Time’s up for food waste -konferenssissa julkaistaan komission suositukset hävikin ja elintarvikejätteen...
mennessä kalakauppiasliitto | 02.12.2019 | Uncategorized
Suurin osa suomalaisista haluaisi syödä enemmän kotimaista kalaa. Kaksi kolmesta voisi lisätä varsinkin silakan ja hauen, mutta yli puolet myös särjen syöntiä. Nämä tiedot ilmenevät Yle Luonnon Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kiinnostus kotimaiseen kalaan...