mennessä kalakauppiasliitto | 26.04.2019 | Uncategorized
Pro Kala ry piti vuosikokouksensa 24.4.2019 Helsingissä. Tänä vuonna on kulunut 25 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Kulunut toimintavuosi oli työntäyteinen. Pro Kala koordinoima elinkeinokalatalouden pääsi kunnolla vauhtiin ja työ jatkuu myös tämän vuoden aikana....
mennessä kalakauppiasliitto | 25.04.2019 | Uncategorized
Silli kuuluu perinteisiin vappuherkkuihin. Vaikka silliä on Suomessa syöty läpi historian, saattaa maustesillin ystävä yllättyä näistä faktoista. 1. Silli ei ole mikään ihan pikkukala Moni mieltää sillin pieneksi kalaksi, mutta Atlantin valtavista, jopa miljardien...
mennessä kalakauppiasliitto | 24.04.2019 | Uncategorized
Ruokaviraston päivitetty Elintarviketieto-opas (pdf) on pakkausmerkintöjen tietopaketti elintarvikealan yrityksille ja valvojille. Uudistetussa oppaassa on runsaasti käytännön esimerkkejä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä. Oppaaseen on myös koottu viimeisimmät...
mennessä kalakauppiasliitto | 17.04.2019 | Uncategorized
Voiko kouluruokailun hiilijalanjäljen puolittaa ja millaisia vaikutuksia sillä olisi käytännössä kustannuksiin, ruuan valmistustapoihin ja ravitsemuksen kannalta? Tämän Muuramen kunnan ruokapalvelut aikoo nyt selvittää. Muuramen esimerkki on kokeiluna...
mennessä kalakauppiasliitto | 09.04.2019 | Uncategorized
Pro Kala ry on aiemmin julkaissut ”Reseptejä jokaiseen makuun” -sarjassa esitteet silakasta ja kirjolohesta. Kolmantena sarjaa täydentää muikku. – Muikku jos mikä on suomalaista ruokaa. Ei sitä missään muualla maailmassa yhtä innoissaan syödä, kommentoi...